pozvati kontakt

SCHAUMA STABIL 2.0 ima sveobuhvatan učinak - za stabilna crijeva prasadi

2023-01-17 
Ferkel stabilisieren
SCHAUMA STABIL 2.0

Visoka razina stresa uvijek utječe na stabilnost crijevne flore i integritet crijevne sluznice. To čini svinju osjetljivijom na bolesti sa proljevima. Novi SCHAUMANN specijalni proizvod SCHAUMA STABIL 2.0 podržava Vašu prasad u teškim situacijama.

Proljevi, nekroza ušiju ili griženje repova su simptomi neravnoteže u crijevima. Osobito je često kod životinja koje su pod stresom, kao npr kod odbića ili kod prasadi na ulasku u tov.

Mlade životinje imaju malo toga za svoju obranu protiv stresa 

Kod prasadi u odbiću još nije u potpunosti razvijen gastrointestinalni trakt. Složeno međudjelovanje "dobrih" crijevnih bakterija, fizička zaštita sluznice crijeva gornjim slojem sluzi i posebne veze između pojedinačnih crijevnih stanica, takozvane "tijesne spojnice", mogu crijevni sustav brzo izbacitii iz ravnoteže (vidi prikaz 1).

Također je pogođen i dio imunološkog sustava koji se nalazi u crijevima. Kao rezultat toga, patogenima je lakše prodiranje, a i toksini lakše ulaze u tijelo.

Patogene klice i toksini mogu lakše napasti sustav

Brojni stresori također mogu uzrokovati probavne smetnje, promjene u mikroflori (obično povećanje količine patogena) i smanjenu razgradnju slobodnih radikala. Oslabljena crijevna sluznica olakšava ulazak u tijelo većim molekulama kao što su endotoksini, mikotoksini i klice.

SCHAUMA STABIL 2.0 – djeluje učinkovito kombinacijom svojih komponenti

Poseban proizvod SCHAUMA STABIL 2.0 podupire svinje u obrani od patogenih klica i održava prirodnu barijeru crijevne sluznice. U svojoj interakciji, njegove komponente nude učinkovitu zaštitu stanica i inhibiraju klice i upale (vidi prikaz 2).

  • PIGSAN i CERAGEL učinkovito inhibiraju uzročnike proljeva i smanjuju razmnožavanje gram-pozitivnih bakterija kao što su streptokoki i stafilokoki.
  • CERAVIAL XP povećava probavljivost proteina sadržanih u hrani. Kao rezultat toga, patogene klice u tankom i debelom crijevu imaju manje dostupnih hranjivih tvari i njihov rast je inhibiran. Osim toga, ta Schaumann- djelatna tvar jača veze među stanicama, takozvane "tijesne spojnice". Time se osigurava funkcija barijere crijevne sluznice protiv uzročnika proljeva kao što je E. coli.
  • betain osigurava hranjive tvari za crijevnu sluznicu, polifenoli biljnog podrijetla hvataju slobodne radikale, a hidrolizirani tanini djeluju kao zaštita.

Usporedba crijevne sluznice

Darst. 1: Verschiedene Einflussfaktoren können die Darmschleimhaut schwächen, so dass Keime und Toxine in den Blutkreislauf gelangen.

prijevod prikaza 1

lijevo- zdrava crijevna sluznica štiti životinju os toksina i patogena

klice i toksini
crijevne bakterije
sloj sluzokože
stanice crijeva sa "tijesnim spojnicama"
krvna žila

desno- oštećena crijevna sluznica propušta toksine i patokene u krvni tok

Darst. 2: SCHAUMA STABIL 2.0 ist eine Kombination unterschiedlicher Wirkstoffe, welche die stress- und umweltbedingten negativen Effekte auf die Darmschleimhaut mindern

prijevod prikaza 2

potiskivanje klica

CERVITAL XP

PIGSAN i laurinska kiselina

poboljšava probavljivost proteina, jača vezu između stanica pojačava potiskujuće djelovanje, smanjuju širenje gram+  bakterija kao što su strepto- i stafilokoki

potiskivanje infekcija

CERAGEL

hidrolizirani tanini

pojačava potiskivanje E.coli i veže brojne toksine spriječavaju razvoj patogena u crijevima i zaštićuju crijevnu sluznicu

zaštita stanica

betain

biljni polifenoli

sluzokoži na raspolaganje pruža vrijedna hranjiva efikasno love slobodne radikale