pozvati kontakt
dobrobit životinja
dobrobit životinja

održivost i dobrobit životinja

Za SCHAUMANN-a je dobrobit životinja u fokusu, pored ekonomskih, ekoloških i socijalnih aspekata održivosti. Posebno je prije svega važno zdravlje životinja. Veliki broj djelatnih tvari koje je razvio i proizveo SCHAUMANN, ima pozitivne učinke na zdravlje životinja.
 

hranidba ima odlučujući utjecaj na dobrobit životinja
 

Dobrobit životinja nije samo pitanje držanja životinja, već uključuje i zdravu hranidbu, hranidbu zasnovanu na potrebama životinja. To stvara osnovne preduvjete za dobrobit i uspješnost u stočarskoj proizvodnji. Količina i sastav korištene hrane moraju biti prilagođeni zahtjevima.
 

posebni dodaci utječu na dostupnost hranjiva i zdravlje
 

Probiotici, proizvodi vrenja iz čvrste faze i organski vezani mikroelementi poboljšavaju probavljivost i dostupnost hrane u korištenju. Postiže se smanjenje crijevnih bolesti, poboljšanje zdravlja papaka i plodnosti, te smanjenje izlučivanja hranjivih sastojaka i mikroelemenata u okoliš.
 

hrana proizvedena na vlastitoj farmi se koristi bolje
 

Poboljšanjem iskorištenja vlastite hrane smanjuje se i količina kupljene hrane, čime se čuvaju postojeći sirovinski resursi. Inovativne djelatne tvari omogućuju primjerenu hranidbi životinja i čuvanju okoliša, istodobno poboljšavajući učinkovitost i profitabilnost.