pozvati kontakt
proizvodi za svinje

proizvodi za svinje

proizvodi za svinje

SCHAUMANN u ponudi ima proizvode za sva područja hranidbe svinja. Asortiman proizvoda proteže se od mineralne hrane/ premiksa i specijaliziranih proizvoda, preko kombinacija kiselina do mliječnih zamjenica, predstartera i hrane za odgoj prasadi. Kada hranite krmače, prasad i tovne svinje, trebali biste obratiti pažnju na nekoliko stvari, ovisno o fazi proizvodnje. U tome će vam pružiti podršku tehnički savjetnici SCHAUMANN-a.

Tijekom hranidba krmača važno je nadoknaditi tjelesne rezerve krmače tijekom suprasnosti. Istodobno se mora osigurati opskrba prasadi u maternici. Stoga je poželjno koristiti posebne mješavine za suprasnost s prilagođenim količinama hrane u različitim fazama bređosti. Tijekom razdoblja sisanja od 28 dana, do 14 prasadi po leglu se mora na odgovarajući način opskrbiti mlijekom krmače. Za to vrijeme krmačama treba dati posebno prilagođenu hranu za laktaciju. Uz povećanu koncentraciju energije, važna je visoka razina djelatnih tvari i optimalno koordinirana opskrba aminokiselinama.

Da bi krmača dodatno rasteretila i postigla velike težine prasadi kod odbića, potrebno je prihranjivati prasad. Hrana mora sadržavati ukusne i lako probavljive komponente krme, kao što su mliječne komponente, probavljeni škrob i posebno pripremljeni izvori proteina. U fazi odbića prasadi,  trebali biste ih hraniti dodacima kiselina i encima, kako biste nadoknadili smanjenu proizvodnju encima i želučane kiseline koje tijelo proizvodi. Ukusne i visoko probavljive komponente krme, kao i optimalna opskrba aminokiselinama i djelatnim tvarima, posebno su važne za rast i optimalan razvoj  prasadi u odgoju.

Na području tova svinja, dovoljan prostor za hranidbu i smjesa po volji, osiguravaju najveći priraste na početku tova. Potrebe za hranom svinja za tov treba prilagoditi iznova i iznova tijekom tova kako bi se osiguralo intenzivno vezivanje mesa kao i rast kostiju i da bi se postigla što jeftinija hranidba. Na kraju razdoblja tova više ne biste trebali hraniti svinje po volji, već jih hranite tako  kako biste izbjegli zamašćivanje. Učinak u tovu i visoki prihodi kod  klanja mogu se postići samo pravilnim upravljanjem hranom od početka do kraja razdoblja tova.