pozvati kontakt
međunarodna mreža
međunarodna mreža

međunarodna mreža tvrtki stvara sinergije

S prvom tvrtkom koja je osnovana 1938. godine, H. Wilhelm Schaumann postavio je kamen temeljac za međunarodnu grupu tvrtki. Danas je SCHAUMANN snažna marka u mreži tvrtki koje su se specijalizirale za različita područja usmjerena na poljoprivredna pitanja.
 

mi radimo i razmišljamo umreženo - SCHAUMANN kao globalni igrač 
 

Osnovan 1938. godine kao H. Wilhelm Schaumann GmbH, SCHAUMANN je danas grupa globalnih tvrtki prisutna u više od 40 zemalja.
To kontinuirano stvara nove impulse za istraživanje i razvoj, primjenu u proizvodima visokih performansi i dosljednu kalibraciju SCHAUMANN-koncepta. Očigledna dodana vrijednost za svakog našeg klijenta. S trenutno 14 sestrinskih tvrtki otvorili smo međunarodna poslovna područja u Austriji, Švicarskoj, Kini, Francuskoj, Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Slovačkoj, Češkoj, Ukrajini, Mađarskoj i Vijetnamu. Također surađujemo s partnerskim organizacijama u više od 30 drugih zemalja. 
 

snažan partner na Vašoj strani - Hülsenberg Holding
 

Globalno operirajući Hülsenberg Holding, sa četiri tvrtke različite orijentacije, djeluje  iz tvrtke H. Wilhelm Schaumann GmbH. U centru je Union Agricole Holding, kao krovna tvrtka sa 25 međunarodnih tvrtki koje se bave poljoprivredom.
Već 1948. H. Wilhelm Schaumann osnovao je i Durag Holding za tehnologiju izgaranja i mjerenja u okolišu. S ovom skupinom tvrtki postoje sinergije sa Enbycon Holding tj. naglasak na obnovljive energije. Tvrtke za biotehnologiju okupljaju se u Biotic Science Holdingu. To također uključuje Lactosan, od čije stručnosti u području bioloških dodataka silaži i probiotika SCHAUMANN također ima koristi, kao i u proizvodnju konzervansa na bazi kiselina i dopunske hrane iz Ligrane iz Unije Agricole Holdinga.
 

Zaklada H. Wilhelm Schaumann  
 

1967. H. Wilhelm Schaumann pokrenuo je i istoimenu Zakladu. Zaklada posebno promiče znanstveno istraživanje poticanjem mladih akademika darovnicama, potporama i nagradama, organiziranjem konferencija o životinjama i poljoprivredi i doniranjem istraživanja.
Najvažniji događaj koji organizira Zaklada H. Wilhelm Schaumann su "Hülsenbergški razgovori": svake dvije godine Zaklada poziva važne znanstvenike na trodnevni forum za promicanje razmjene ideja različitih disciplina znanosti u stočarstvu. Daljnje informacije o Zakladi i Zbornik radova s konferencija možete preuzeti na Hülsenbergški razgovori s web mjesta Zaklade.