pozvati kontakt
Beratung im Gang
individualno savjetovanje

kompetentno i praksi usmjereno savjetovanje, posebno za svaku farmu

Koje je optimalno rješenje za jednog poljoprivrednika, može biti potpuno neprikladno za drugog poljoprivrednika. Dugoročni ekonomski uspjeh zajamčen je samo individualiziranim konceptima hranidbe koji se danas stvaraju kontinuiranim digitalnim umrežavanjem svih specifičnih podataka. Iz tog razloga, naša prodaja se vrši putem stručnih savjetnika tvrtke SCHAUMANN - brzo, kompetentno i precizno.

Svaki od zaposlenika i partnera tvrtke SCHAUMANN, stručnjak je za hranidbu, uzgoj, higijenu i tehnologiju proizvodnje i ima puno praktičnog iskustva. Stvorili smo gustu mrežu od više od 400 stručnih savjetnika samo u Njemačkoj, tako da netko od njih uvijek može biti na licu mjesta. Upotreba proizvoda i dizajn obroka mogu se prilagoditi promjenjivim uvjetima u bilo kojem trenutku. Osim toga, stručnjaci tvrtke SCHAUMANN stoje na vašoj strani za daljnje savjete o upravljanju, ako želite.

Kao što je rečeno: Radi se o Vašem uspjehu. I samo o tome.
 

Naša platforma Cow-how - jasna, transparentna i dostupna u svakom trenutku

Uz pametnu platformu Cow-how, farmeri, veterinari i savjetnici za hranidbu uvijek imaju relevantne podatke o populaciji mliječnih goveda ili bikova na vidiku i mogu brzo međusobno komunicirati.

Uspješna proizvodnja mlijeka i goveđeg mesa zahtijeva stalan pregled najvažnijih podataka o proizvodnosti, hranidbi i ekonomskoj učinkovitosti. Ovo je osobito bitno za praćenje uspješnog početka laktacije. Svi dostupni podaci kao što su analize hrane, podaci isporučenog mlijeka i mliječnosti ili izračuni obroka dolaze do farmera u papirnatom obliku ili digitalno putem različitih kanala i programa. Program hranjenja krava SCHAUMANN Cow-how okuplja sve informacije na jednom mjestu i unosi red u svakodnevnu poplavu podataka. Na taj način se optimizira suradnju između upravljanja stadom, veterinarske skrbi i SCHAUMANN specijalističkog savjetovanja (vidi prikaz).

Sveobuhvatno upravljanje hranidbom

Cow-how objedinjuje sve relevantne podatke i omogućuje cjelovit pogled na stado. Izravno umrežavanje podataka o proizvodnosti i o sastojcima mlijeka, iz kontrole mlijeka, u HDS izvještajima za mlijeko ili iz automatskog sustava mužnje u HDS izvješću AMS, s parametrima obroka, kao što je stvarno pojedeni obrok, omogućuje upravljanju stadom ibrzo identificiranje novih zbivanja u stadu. Mogući uzroci mogu se izravno otkriti i riješiti ovisno o situaciji. Cow-how također olakšava razmjenu sa savjetima o hranidbi i veterinarskoj skrbi.

Pregled analiza krmiva, zaliha stočne hrane i kontakata, podataka o proizvodnosti stada mliječnih goveda ili bikova kao i informacija o hranidbi, uvijek daje pregled prihoda i troškova proizvodnje mlijeka ili tova bikova.

Digitalni alat za optimizirano hranjenje

Količina preostale hrane i točnost punjenja mikserica imaju veliki utjecaj na cijenu hrane. Kako bi se provjerili troškovi stočne hrane, mora se uzeti u obzir i operativno upravljanje stočnom hranom. Samo točnim punjenjem spremnika mikserice može se izračunati obrok koji dolazi do životinja. Cow-how vam omogućuje da provjerite popis utovara mikserice, odredite različite količine punjenja i unesete preostalu hranu.

Svaka hranilica- mikserica ima svoj pristup programu i utovarnim listama, tako da je izbjegnuta papirologija. Povezivanje podataka iz Cow-How s miksericom čini vidljivim odstupanja od ciljane količine i moguće dodatne troškove.

Cow-how ne samo da prikazuje obrok koji se trenutno hrani, već se također može uskladiti sa SCHAUMANN specijalističkim savjetom u bilo kojem trenutku i odmah promijeniti. Korištenje Cow-how-a ne samo da ima potencijal za smanjenje troškova, već i priliku za otkrivanje neiskorištenih resursa u zdravlju i proizvodnosti životinja bolje nego prije.

Transparentan prihod nakon troškova hrane

Vrijednost IOFC (Prihod nad troškovima stočne hrane) pokazatelj je uspješnosti hranidbe. Osigurava ekonomično hranjenje i pomaže u izbjegavanju neželjenih događaja. IOFC prikazuje brzo i ažurno prihod od proizvodnje mlijeka ili tova nakon odbitka troškova hrane. To nam omogućuje da odredimo koliko učinkovito životinje pretvaraju korištenu hranu u mlijeko ili meso. Zajedno s programom Cow-how i stručnim savjetima SCHAUMANN-a uspjeh se može učiniti mjerljivim. Program se može koristiti univerzalno: uz Cow-how svi uključeni mogu raditi sinkronizirano u bilo kojem trenutku, bez obzira koriste li pametni telefon, računalo ili tablet.

Jasne prednosti korištenja SCHAUMANN- programa Cow- how

  • podaci o učinku mlijeka na prvi pogled u bilo koje vrijeme
  • prihod je stalno dostupan kroz troškove stočne hrane i obroke
  • vaše vlastite prilagodbe obroka komuniciraju se izravno online sa SCHAUMANN- specijalistom savjetnikom
  • moguće spajanje s miksericom
  • popisi utovara za miksericu dostupni na svim mobilnim uređajima
  • kontroliranje i optimiziranje točnosti punjenja
  • analize krmiva automatski online u programu 
  • prikaz zaliha stočne hrane i planiranje nabave
  • kompaktna dokumentacija

Vaše prednosti uz SCHAUMANN-ov Cow-how program

prijevod prikaza

Vaša farma sa Cow- how


                                      Svi važni podaci na jednom mjestu

  ……..uštedjeti vrijeme                                                    ……….prihod preko troškova hrane (IOFC)- povećati

  ……..poboljšati zajednički rad                                        .....…...vlastite rezerve hrane u pregledu i korištenju

                                             …..poticati zdravlje krava……