pozvati kontakt

SCHAUMA PRO TAB - superdoziranje probiotika za poboljšanje zdravlja crijeva prasadi

2022-04-14 
SCHAUMA PRO TAB brine o fitnesu odbijene prasadi
SCHAUMA PRO TAB brine o fitnesu odbijene prasadi

SCHAUMAN PRO TAB je kombinacija visokih količina probiotičkih djelatnih sastojaka iz SCHAUMANN-a : BONVITAL-a i CERABAC-a, koja se daje u obliku šumeće tablete putem pojilice. Superdoziranje probiotika pomaže prasadi u općim stresnim situacijama tijekom faze odbića i nakon uzimanja antibiotika. ISF test iz prakse pokazuje smanjenje opterećenja klicama i poboljšanje dnevnih prirasta.

Tijekom odbića se spajaju mnogi čimbenici koji mogu kod prasadi dovesti do proljeva i smanjiti njihovu kondiciju tkz. fitnes. Bitan aspekt pomoći prasadi kako bi prebrodeili ovaj zahtjevni period je poboljšanje zdravlja crijeva.

Odbiće prasadi i uzimanje antibiotika opterećuje zdravlje crijeva

Dok se prasad prilagođava odvajanju od krmače nakon odbića, crijeva se istovremeno moraju prilagoditi novom sastavu hrane: umjesto mlijeka krmače, mora se prerađivati ​​i probaviti uglavnom biljna hrana. Tijekom ove prijelazne faze često se opaža značajno smanjeni unosa hrane. Drugi faktor koji remeti ravnotežu crijevnih mikroba u tijelu je terapijsko liječenje antibioticima.

Zdravo crijevo čini barijeru za patogene klice

Crijeva su ključni dio imunološkog sustava. Nakon što se uspostavi stabilna crijevna flora, tijelo je podržano u borbi protiv patogenih klica. Crijevna sluznica je tada naseljena "dobrim" mikroorganizmima koji podržavaju barijernu funkciju crijeva. Oni zauzimaju vezna mjesta na crijevnoj sluznici i tako spriječavaju da se ovdje nasele patogene klice (vidi prikaz 1, A).

Nestabilna crijevna flora slabi imunološki sustav

Čimbenici stresa tijekom odbića ili liječenja antibioticima imaju ogroman utjecaj na ravnotežu crijevne flore, a time i na zaštitnu funkciju crijevne sluznice. Gube se "dobre" crijevne bakterije i omogućuje štetnim klicama da zauzmu oslabljenu crijevnu sluznicu i smanje imunološki sustav (vidi prikaz 1, B i C). Probavni procesi više ne rade optimalno i dolazi do probavnih smetnji.

Superdoziranje probiotika s BONVITAL-om i CERABAC-om

Probiotički SCHAUMANN djelatni sastojci BONVITAL i CERABAC već su se dokazali u našim proizvodima u izgradnji i održavanju pozitivne kolonizacije crijeva prasad.
Sa SCHAUMA PRO TAB, SCHAUMANN je sada razvio poseban proizvod koji se koristi u fazama posebno visokog stresa. Ciljana primjena probiotskih mikroorganizama u vrlo visokoj koncentraciji omogućuje tzv. superdoziranje, koje se može  koristiti u obliku šumeće tablete.

Rezultati testa: veći dnevni prirasti, 90% manje bakterija E. coli

Rezultati ispitivanja ISF Schaumann istraživanja u Gut Huelsenbergu dokazuju učinkovit utjecaj superdoziranja BONVITAL-a i CERABAC-a na sastav crijevne flore u praktičnim testovima. U usporedbi s kontrolnom grupom testirana je skupina odbiča koji su primili superdozaciju. Tjedan dana nakon smještaja uspoređeno je dnevno povećanje tjelesne težine i razine E. coli u izmetu životinja. Grupa sa superdoziranjem pokazala je veći dnevni prirast uz bolju potrošnju hrane. Još presudnije za uspješno odbiće bilo je 90% manje  bakterije E. coli u izmetu skupine koja je primala superdoziranje u usporedbi s kontrolnom skupinom (vidi prikaz 2).

Koristiti prije ili nakon odbića

S novom, inovativnom SCHAUMA PRO TAB šumećom tabletom, pozitivni učinci superdoziranja s dokazanim Schaumannovim djelatnim sastojcima BONVITAL i CERABAC mogu se jednostavno i ciljano provesti u praksi - kao zaštita kod odbića ili nakon antibiotske terapije. Prije odbića, jedna tableta se namoči u 10 litara mliječne zamjenice (za 10 prasadi). Nakon odbća, jedna tableta otopljena u 10 litara primjenjuje se zaa 50 prasadi. Tablete su jednostavne za korištenje, lako se doziraju i lako se otapaju. 

Zdrava crijevna sluznica u usporedbi s oslabljenom crijevnom sluznicom koja je naknadno kolonizirana neželjenim klicama
Zdrava crijevna sluznica u usporedbi s oslabljenom crijevnom sluznicom koja je naknadno kolonizirana neželjenim klicama

prijevod prikaza 1

A  zdrava sluznica crijeva

netaknuta sluznica sa zaštitnom crijevnom florom

B oslabljena sluznica crijeva

gubitak naseljenosti pozitivnim mikroorganizmima

C napadnuta, oštećena sluznica crijeva

patogene klice ulaze u crijevne stanice 

SCHAUMA PRO TAB smanjuje opterećenje klicama uzrokovano bakterijama E. coli
SCHAUMA PRO TAB smanjuje opterećenje klicama uzrokovano bakterijama E. coli

prijevod prikaza 2

kopije gena E. coli u g izmeta

KONTROLA                  Schauma PRO TAB