pozvati kontakt

NATUPIG ispunjava zahtjeve visokoproduktivnih krmača

2019-07-22 
Sau mit Ferkeln

Veliki napredak u genetici i proizvodnoj tehnologiji, doveli su posljednjih godina do kontinuiranog povećanja performansi u proizvodnji prasadi. Istodobno, novi zakonski normativi zahtijevaju smanjenje dušika i fosfora u obrocima za svinje. U tom kontekstu, SCHAUMANN je sve više svoja istraživanja posvetio razvoju djelatnih sastojaka za optimizaciju upotrebe hranjivih sastojaka i razvio NATUPIG program za hranidbu svinja s smanjenim udjelom N i P. Četiri različita SCHAUMANN djelatna sastojka učinkovito se kombiniraju u pojedinačnim mineralnim krmivima za krmače u programu NATUPIG. 

CERAVITAL XP podupire probavu proteina
 

Inovativni djelatni sastojak CERAVITAL XP olakšava pristup proteinima u krmivima i ubrzava oslobađanje aminokiselina. Aminokiseline su potrebne i za proizvodnju mlijeka i za rast fetusa.


AMINOTRACE – visokopristupačni mikroelementi
 

Mikroelementi su također na popisu komponenata hrane za životinje koje treba smanjiti. Mikroelementi kod krmača ispunjavaju širok spektar zadataka u organizmu krmače kao građevni blok za skelet i papke, kroz funkcije imunološke obrane, pa čak i kao encimski blokovi. S AMINOTRACE se i cink i bakar danas koriste u mineralnoj hrani u jedinstvenom lizinatnom obliku, dok se željezo i mangan dodaju u obliku visoko probavljivih glicinata. Krmače tako znatno profitiraju kroz takvu veću biološku vrijednost, koja je u prosjeku oko 30% veća od one kod konvencionalnih sulfata.
 

CERAGEL– sastojak iz morskih algi sa prebiotičkim djelovanjem
 

CERAGEL se sastoji uglavnom od vrlo složenih ugljikohidrata. Oni u kombinaciji s vodom dovode do stvaranja gela, koji u stražnjim dijelovima crijeva fermentira željena flora debelog crijeva kao prebiotički izvor hranjivih sastojaka. Cilj je smanjiti patogene klice u izmetu krmača poboljšanjem fermentacije debelog crijeva. 
 

BONVITAL – probiotik
 

Učinci BONVITAL-a kreću se od dokazano smanjenog gubitka kondicije krmača tijekom razdoblja dojenja do pozitivnog utjecaja na sastojke mlijeka krmača. Probioitsko sredstvo za svinje također djeluje i na sisajuću prasad koja unosi BONVITAL kroz izmete krmača. Kombinacija CERAGELA i BONVITALA daje krmačama zaštitni paket za optimizaciju crijevnog zdravlja i crijevne flore.
 

Želite li kupiti mineralnu hranu za krmače? Molimo kontaktirajte nas ili svog terenskog savjetnika za SCHAUMANN.