pozvati kontakt
Erfolg im Stall
savjeti u upravljanju goveda

Telad također pati od toplinskog stresa - pomozite mališanima

Wärmebild Kalb im Iglu bei Hitze

Na visokim temperaturama, koje ni noću ne padaju ispod 20 ° C, telad pati od toplinskog stresa. To je osobito slučaj ako se drže u igluima ili u zatvorenom. Sljedeći savjeti pomoći će vam da smanjite stres teladi.

Pet stvari koje možete učiniti u slučaju visokih temperatura

Osigurajte hladovinu

Zrak u igluima izuzetno se zagrijava na suncu. Temperature oko 50 ° C nisu rijetkost (vidi prikaz). Ako je moguće, iglue pomaknite tako da se nađu na zasjenjenom mjestu barem oko ručka. Sjenu možete pružiti mrežama ili suncobranima.

Održavati higijenu pijenja

Posebno u toplim i vlažnim uvjetima, klice se brzo razmnožavaju u pojilu i kantama za piće. Redovito čistite kante i češće nudite svježe mlijeko, posebno kada napajate telad ad libitum.

Marljivo steljite

Zbog nedostatka razmjene zraka u igluima, onečišćenje se povećava. Pazite da je stelja čista i suha. Na taj način možete smanjiti štetne plinove i rasteretiti pluća teladi.

Vodu uvijek ponudite po volji

Telad se znatno više znoji na visokim temperaturama. Kao rezultat, gube puno tekućine. Ovaj gubitak tekućine ne samo da slabi životinje, već i smanjuje njihov rast, jer: bez vode nema prirasta! Teladi uvijek ponudite svježu vodu.

Nadoknaditi gubitak znojenja

Budući da se minerali i puferske tvari gube znojenjem, uz vodu biste trebali poduprijeti telad i elektrolitskim napitkom. KALBI-LYT nudi sveobuhvatnu potporu (prikaz 1) koja se sastoji od elektrolita, pufernih tvari, vitamina i probiotika za stabilizaciju probave.

Doziranjem od 50 g KALBI-LYT po litri vode, aktivno podržavate svoju telad protiv učinaka toplinskog stresa.

KALBI-LYT izjednačava gubitke znojenjem
prikaz 1: izjednačava gubitke znojenjem

prijevod prikaza 1

reducirati toplinski stres kroz:

1.izjednačenje elektrolita

2.potporu metabolizma

3.izbjegavanje acidoze

4.jačanje crijevne flore

5.osiguranje opskrbe vodom

sa KALBI-LYT