pozvati kontakt
priopćenja
priopćenja

Svježe testirano i sada zapečaćeno! - novi DLG znak kvalitete za BONSILAGE SPEED G i BONSILAGE SPEED M

2022-08-11 

BONSILAGE SPEED G i BONSILAGE SPEED M omogućuju hranidbu visokoenergetskom travnom i kukuruznom silažom s vrlo dobrom aerobnom stabilnošću nakon samo dva tjedna zrenja u silosu. Inovativni dodaci za silažu sada su testirani i potvrđena je njihova izvanredna učinkovitost. DLG- testni centar za tehnologiju i poljoprivrednu opremu dodijelio je proizvode u smjeru djelovanja ( WR) 2 „poboljšanje aerobne stabilnosti“ i po prvi puta u novom smjeru djelovanja ( WR) 2 + „dodatni test za rano otvaranje silosa“. To čini BONSILAGE SPEED G i BONSILAGE SPEED M jedinim dodacima za silažu dostupnima na tržištu s ovom potvrdom.

Na mnogim poljoprivrednim gospodarstvima vremenski uvjeti posljednjih godina rezultirali su nižim prinosima travnjaka i kukuruza koji su zaostajali u rastu tj. u najgorem slučaju ostali bez klipa ili prerano sazreli. To dovodi do povećanja opterećenja kvascima i plijesni u žetvenoj masii. Za sigurno siliranje ovakvih površina potrebno je brzo smanjenje pH vrijednosti u prvoj fazi siliranja, a zatim brzo stvaranje octene kiseline. Zbog posebne kombinacije sojeva u BONSILAGE SPEED dodacima za silažu BRZO se stvara octena kiselina. Nakon samo 14 dana zrenja u silosu, zbog takve brzine stvaranja octene kiseline uspješno se suzbijaju kvasci i plijesni, značajno poboljšava aerobna stabilnost (vidi prikaz) i osigurava hranidba besprijekorno čistih silaža.

Besprijekorna voluminoza najvažniji je kamen temeljac ekonomski uspješne hranidbe naročito mliječnih goveda. Time se povećava konzum hrane i smanjuju gubici i kupnja drugih komponenti krme. Upotrebom BONSILAGE SPEED G za silažu trava, DTS-a i zelene raži te BONSILAGE SPEED M za silažu cijele biljke kukuruza i žitarica, SCHAUMANN u ponudi ima dva dodatka za silažu s kojima možete proizvesti aerobno stabilnu silažu čak i uz vrijeme zrenja silaže od  samo 14 dana.

Više informacija možete dobiti od svog SCHAUMANN- stručnog savjetnika u Hrvatskoj ili izravno na:

 

SCHAUMANN – An der Mühlenau 4 – 25421 Pinneberg

Telefon: +49 4101 218-2000 * Telefax: +49 4101 218-2299

info@schaumann.de * www.schaumann.de

 

 

Aerobna stabilnost silaže trava nakon 14 dana zrenja u silosu: kontrola 3,7 dana a BONSILAGE SPEED G 6,8 dana

Darstellung der aeroben Stabilität bei Grassilage

Aerobna stabilnost kukuruzne silaže nakon 14 dana zrenja u silosu: kontrola 4,6 dana a BONSILAGE SPEED M 7,8 dana

Darstellung der aeroben Stabilität bei Maissilage