pozvati kontakt
priopćenja
priopćenja

MiMag -učinkoviti izvor magnezija za mirne i vitalne bikove u tovu

2021-09-01 

Premiksi s mikroniziranim magnezijevim oksidom za tov bikova

ISF Schaumann Forschung uspio je kombinirati visoko dostupan izvor magnezija s izvrsnim pufernim kapacitetom u aktivnom sastojku MiMag.

Nemir u štali i metabolički poremećaji zbog acidoze buraga imaju različite uzroke i predstavljaju bitne čimbenike rizika za zdravlje životinja i isplativost u tovu bikova.Pravim obrokom za tov bikova  mogu se optimalno podržati zdravlje buraga  i zdravi papci Korištenje pufera za burag se dokazalo na ovom području. Osim dobro poznatih karbonatnih pufera, kao pufer za burag prikladan je i magnezijev oksid sa svojim izvrsnim svojstvima povećanja pH vrijednosti.

MiMag se stvara posebnim postupkom mljevenja. To stvara poroznu i znatno povećanu površinu. Dakle, topljivost je enormno povećana, a kapacitet pufera je povećan četiri puta u usporedbi s normalnim magnezij oksidom. Na taj način MiMag daje važan doprinos stabilizaciji pH vrijednosti u buragu i istodobno podupire opskrbu bikova magnezijem. Bikovi postaju mirniji, smanjuje se stres u štali i povećavaju se dnevni prirasti.

Linija premiksa RINDAMAST tvrtke SCHAUMANN sada je opremljena MiMag-om.