
ASS-CO FERM – živi kvasci i probiotik za probavu u buragu
2019-02-01
ASS-CO FERM je kombinacija probiotika sa živim kvascima i drugim djelatnim tvarima razvijena u SCHAUMANN- Istraživanje i razvoj. Jača zdravlje i poboljšava mliječnost i unos hrane. Posebno odabrane kulture kvasaca osiguravaju da je burag uvijek optimalno koloniziran živim kvascima za ubrzano razgradnju sirove vlaknine i stabilan pH buraga. Oni mogu koristiti mliječnu kiselinu prisutnu u buragu za svoje metaboličke funkcije.
Živi kvasci u ASS-CO FERM poboljšavaju rast bakterija
Živi kvasci u ASS-CO FERM troše zaostali kisik u buragu i tako stvaraju bolju početnu poziciju za rast bakterija. Potiču na rast bakterije koje troše mliječnu kiselinu. Sadržaj mliječne kiseline u buragu smanjuje se, pH vrijednost se stabilizira i poboljšavaju životni uvjeti bakterija koje razgrađuju celulozu.
Rezultat: povećani konzum krmiva i rast proizvodnje mlijeka
Ubrzana razgradnja sirovih vlakana (vidi prikaz1) dovodi do većeg unosa hrane (vidi prikaz 2) i iskorištenja proteina u tankom crijevu. Poboljšana probavljivost sirovih hranjivih tvari tako povećava učinkovitost hranidbe. Rezultat je veća mliječnost (vidi prikaz 3) s istim komponentama obroka. Sve u svemu, zdravlje krava je ojačano kroz stabilnost metabolizma buraga i odterećenim metabolizmom jetre.

prijevod prikaza 1
ADF- rata razgradnje u buragu
sijeno sjenaža kukuruzna silaža
kontrola // ASS-CO FERM

prijevod prikaza 2
konzum krmiva, kg/ krava/ dan
kontrola ( siva krivulja) živi kvasci ( plava krivulja)
tjedni
prije teljenja / nakon teljenja

prijevod prikaza 3
proizvodnja mlijeka, kg/ krava/ dan
kontrola ( siva linija) živi kvasci ( plava krivulja)
tjedni nakon teljenja