pozvati kontakt
Kühe am Futtertisch
Sa 70 simentalskih krava 11.500 kg na robotu Gospodarstvo Ettl GbR, Eggerszell (Bavarska)

Gospodarstvo Ettl GbR: Sa 70 simentalskih krava 11.500 kg na robotu

Schaumann-klijent
SCHAUMANN-voditelj područja Kilian Linsenmeier sa Christian Ettl i otac Josef (slijeva.)

Na farmi Christiana Ettla i njegovog oca Josefa, 70 krava se muze na DeLaval robotu za mužnju. Mnogo je razloga za uvjerljiv učinak u 305 dana proizvodnje njihovog stada (junice: 10.900 kg, krave: 11.750 kg, s 360 dana između teljenja). Kako bi postigao savršenu osnovnu kvalitetu krme, koja je zaslužna za trenutno fantastičnu konzumaciju hrane od 24,5 kg ST / dan, dosljedno se oslanja na proizvode BONSILAGE u travnatim i kukuruznim silažama.

Odgovarajući dizajn obroka na farmi Ettl izrađuje upravitelj područja SCHAUMANN-a Kilian Linsenmeier na temelju mjesečne MLP procjene. Christian Ettl izvještava da je, zahvaljujući pravoj strategiji, njegovo stado moglo rasti čak i tijekom vrućeg ljeta (vidi prikaz).

Iako je kukuruz iz 2018. bio slab sa samo 6 MJ NEL, Kilian Linsenmeier i Christian Ettl iskoristili su ovo kao priliku za sofisticiranu strategiju hranidbe za povećanje proizvodnje na 38 kg / dan s 4,1% masti, 3,5% proteina i vrijednosti uree od 18 mg/dl. “Zabranili smo korištenje sojine sačme i dodatne hranilice na farmi. To je bila vrlo dobra odluka, i ekonomski i fiziološki”, kaže Christian Ettl.

“Ne pritjeruju niti jednu kravu!”, kaže Christian Ettl, koji sa svojim stadom proizvede oko 2500 kg mlijeka u samo jednom boksu sa samo 2,3 mužnje/životinja/dan. Budući da je robot određenog kapaciteta sa velikim brojem životinja i velikom proizvodnjom, ionako ne bi bilo moguće više posjeta.. „Jako sam zadovoljan suradnjom sa SCHAUMANN-om“, rezimira Christian Ettl na kraju.

Zahvaljujemo na povjerenju koje ste nam ukazali i veselimo se postizanju daljnjih zajedničkih ciljeva.

Aktualni SCHAUMANN-proizvodi u primjeni

  • RINDASPEZIAL RVi ENERGY i RUMIVITAL i - kompletan mineralno- vitaminski dodatak plus mast
  • RINDAMIN BP - kombinacija pufera za krv i burag (primjena cijele godine)
  • RINDAVITAL VK C PLUS - mineralno- vitaminski dodatak za visokoproizvodna stada
  • BONSILAGE - biološki dodaci silažama za optimalnu kvalitetu silaža

Proizvodnja mlijeka ovisno o laktaciji

Milchleistungen nach Laktation
tamnoplavi kvadrati= krave; bijeli su prvotelke