pozvati kontakt
Erfolg im Stall
savjeti u upravljanju siliranje i proizvodnja krme

Uštedite potrošnju smjese s visokokvalitetnom jesenskom sjenažom

Herbstsilagen

Jesenski prirasti na travnjacima imjua visoku razinu probavljivosti i natprosječnog sadržaja sirovih proteina zbog svojih listova. Kako bi se unatoč niskom sadržaju biljnog šećera proizvela ukusna silaža, zahtjevi za upravljanje siliranjem su vrlo visoki. Mora se spriječiti stvaranje visoke razine maslačne kiseline.

Poboljšajte svojstva siliranja

Dodaci za siliranje BONSILAGE FORTE i BONSILAGE PLUS uvelike poboljšavaju svojstva siliranja jesenskih porasta. Zbog brzog i visokog stvaranja mliječne kiseline proizvedene jesenske silaže vrlo brzo postižu takozvanu kritičnu pH vrijednost. Štetnici fermentacije, poput maslačne kiseline,dugoročno se suzbijaju  .

Korištenje cijelog niza ugljikohidrata

Zbog niske koncentracije šećera u biljkama, vrlo je važno da korišteni sojevi bakterija mliječne kiseline (MBS) koriste većinu ugljikohidrata topiljvih u vodi. Osobito u rasponu ST ispod 30%, MBS korištene u proizvodu BONSILAGE FORTE učinkovito iskorištavaju takozvane rezervne ugljikohidrate i aktivno potiskuju širenje klostridija. Zbog toga pridonose brzom snižavanju pH vrijednosti i stabilnom vrenju silaže.

Zdrave životinje i niži troškovi hrane

Upotreba BONSILAGE u jesenskim silažama se trostruko isplati. Kontrola vrenja prilagođena ulaznoj masi suzbija fermentaciju maslačne kiseline, potiče stvaranje mliječne kiseline i na taj način spriječava razgradnju proteina u vlažnim jesenskim silažama. Rezultat je da krave apsorbiraju više hranjivih tvari iz krme. Proteinski dodaci kroz kupljenu hranu (npr. soja, smjese) mogu se smanjiti.

jesenji porasti
prikaz 1: jesenski porasti imaju visoke hranidbene vrijednosti ali foša svojstva za vrenje

prijevod prikaza 1

visoka probavljivost i ukupni protein opasnost od "prevrtljive" sjenaže i izgradnje maslačne kiseline

povećani pepeo

nizak biljni šećer

niska suha tvar

opasnost od "prevrtljive" sjenaže i izgradnje maslačne kiseline

 

 

 

sa BONSILAGE tretirane sjenaže ostaju u optimalnom području pH-vrijednosti
prikaz 2: sa BONSILAGE tretirane sjenaže ostaju u optimalnom području pH-vrijednosti

prijevod prikaza 2

pH- vrijednost

kritično područje pH- vrijednosti

suha tvar, %

ukusne sjenaže od jesenjih porasta
prikaz 3: BONSILAGE FORTE ̶ ukusne sjenaže od jesenjih porasta

prijevod prikaza 3

  netretirane sjenaže sa BONSILAGE FORTE
mliječna kiselina niska visoka
maslačna kiselina visoka bez
razgradnja proteina visoka niska
konzumacija ograničena neograničena

 

BONSILAGE-proizvodi za jesenje poraste
BONSILAGE-proizvodi za jesenje poraste

prijevod prikaza 4

BONSILAGE FORTE BONSILAGE PLUS

uspješna sjenaža sa manje suhe tvari

  • korištenje cijelog spektra ugljikohidrata
  • zaštita bilnog proteina
  • potiskivanje klostridija i time grešaka vrenja

primjena- u jesenjim otkosima trava od 20-30% ST

dozacija- tekuća primjena sa 2g/ tonu sjenažne mase

uspješna sjenaža sa više suhe tvari

  • poboljšana probavljivost
  • potiskivanje kvasaca i plijesni i tako spriječavanje naknadnog zagrijavanja

primjena- u jesenjim otkosima trava od 30% ST i djetelina od 35% ST

dozacija- tekuća primjena sa 2g/ tonu sjenažne mase