pozvati kontakt

CERAVITAL XP poboljšava probavljivost proteina kod svinja i teladi

2020-08-05 
Logo CERAVITAL

Inovativni djelatni dodatak CERAVITAL XP optimalno koristi hranu bogatu proteinima, poput soje i uljane repice. Proizvod je to iz čvrste fermentacije gljiva koji podržava oslobađanje proteina iz stanične strukture hrane i na taj način životinji na raspolaganje stavlja više aminokiselina.

CERAVITAL XP u hranidbi svinja

U prosjeku 15-20% proteinskih komponenata u prehrani prolazi neprobavljeno gastrointestinalnim traktom. Zbog poboljšane probave polisaharida bez škroba (NSP), sadržaj teško probavljivih komponenata sirove vlaknine se smanjuje, što poboljšava pretvorbu hrane. Uz to, razgradnja NSP-a promiče poželjne bakterijske populacije koje imaju pozitivan učinak na zdravlje životinja. CERAVITAL XP smanjuje udio nepoželjnih mikroba, jer manje neprobavljenih sirovih bjelančevina dospijeva u debelo crijevo.

CERAVITAL XP štedi kupnju hrane bogate proteinima, zadržavajući pritom visoku razinu proizvodnih rezultata i velike udjele mesnatosti u trupovima svinja. Korištenje inovativnog aktivnog sastojka podržava hranidbu sa manje dušika i na taj način odterećuje ravnotežu nitrata.

CERAVITAL XP u hranidbi teladi

Proteini su neophodni za rast teladi i dnevne priraste. Međutim, mlada teladi još uvijek ne može dobro probavljati izvore proteina poput repičine ili sojine sačme.

CERAVITAL XP čini "skriveni" sadržaj proteina pristupačnim za enzimatsku probavu u tankom crijevu teladi. To teladi omogućuje bolje korištenje sirovih proteina u hrani za svoj rast. 
 

 

djelovanje CERAVITAL XP
4-rostruko djelovanje CERAVITAL XP

prijevod prikaza 4-strukog djelovanja CERAVITAL XP

otvaranjem biljne stijenke

oslobađa se protein iz citoplazme ( biljna stanica, jezgra, proteini= žute okruglaste tvorevine)

vlaknaste strukture su "otključane"

proteini se oslobađaju iz struktura ( polisaharidi( celuloza), proteini)

cijepanjem spojeva stvorenih tijekom umiješavanja

protein je ponovno dostupan ( vezani proteini)

cijepanje lanaca šećera sa proteinima

čini te proteine dostupnijima ( šećerni lanci= zeleno, proteini)