pozvati kontakt
Erfolg im Stall
proizvodi u praksi siliranje i proizvodnja krme

Silažni dodatak BONSILAGE ALFA uvjerljiv u praksi

Logo BONSILAGE ALFA

Dodatak za silažu BONSILAGE ALFA posebno je razvijen za upotrebu u silažama lucerne i djetelina sa travama. Uspješna upotreba proizvoda u Njemačkoj i Europi potvrđuje učinak sojeva bakterija mliječne kiseline, koji su posebno prilagođeni teškim uvjetima siliranja lucerne i djeteline ili DTS-a. Organski dodatak silaži može se koristiti u rasponu suhe tvari od 25-40%.

Sojevi bakterija mliječne kiseline štite od zagrijavanja

BONSILAGE ALFA kombinira tri homofermentativne bakterije mliječne kiseline (MSB) L. paracasei, L. plantarum i Lc. lactis s heterofermentativnim MSB sojem L. buchneri. I L. paracasei i L. plantarum imaju rijetko svojstvo cijepanja fruktana. To jamči izuzetno učinkovito snižavanje pH vrijednosti, čak i kod sirovina koje je teško silirati, poput lucerne i djeteline. Lc. lactis ima izravni inhibicijski učinak na fermentacijske štetnike poput klostridija ili enterobakterija. MSB soj L. buchneri kontrolirano oslobađa octenu kiselinu i propandiol tijekom siliranja, tako da je silaža bolje zaštićena od naknadnog zagrijavanja.

BONSILAGE ALFA uvjerljiva ukusnom i higijenski besprijekornom silažom

Uravnoteženi uzorci fermentacijskih kiselina osiguravaju izuzetnu ukusnost silaža. Higijenska kvaliteta je također izvrsna (vidi prikaz). Unatoč ponekad teškim uvjetima siliranja, zbog veće količine sirovog pepela i niskog udjela ST, dodatak za silažu BONSILAGE ALFA daje stabilnu silažu s uravnoteženim omjerom mliječne i octene kiseline. Sve silaže imaju vrlo mali broj klostridijalnih spora, kvasaca i plijesni.

Mit BONSILAGE ALFA behandelte Luzernesilage (35 % TM)

BONSILAGE ALFA

prijevod prikaza

sa BONSILAGE ALFA tretirana lucerna ( sa 35% ST)

udio kiselina u ST, %

mliječna kiselina    octena kiselina