bonsialge FIT G pretvara šećer u propilenglikol

© Volker Hämmerling
Deficit energije je, naročito na početku laktacije, problem u proizvodnji mlijeka. Korištenjem inokulanata bonsilage, taj se deficit nadoknađuje. bonsilage FIT G nadoknađuje deficit energije, koji je prisutan naročito na početku laktacije. Silažni inokulant optimira energetska obilježja sjenaža i brine o nihovoj visokoj aerobnoj stabilnostil. Tako se podupire metabolizam krava.
Bakterije mliječno- kiselog vrenja u bonsilage FIT G pretvaraju šećer u propilenglikol, povećavaju aerobnu stabilnost sjenaža i podupiru izgradnjom octene kiseline sadržaj buraga primjeren preživačima. Rezultati analiza sjenaža iz 2019. jasno su potvrdili pozitivno djelovanje bonsilage FIT G na stabilnost i energetsku preobrazbu (prikaz 3).
Više propilenglikola
ISF Schaumann Istraživanje je potvrdilo u više od nekoliko 1000 analiza sjenaža iz 2019, koje su tretirane sa bonsilage FIT G, jedan prosječni sadržaj propilenglikola od 2,9 % u ST sjenaža- i ta se investicija u bonsilage FIT G višestruko vraća ( prikaz 1).
Proizvođači mlijeka koji hrane sa sjenažama tretiranim sa bonsilage FIT G, svjedoče o značajnom poboljšanju plodnosti stada. Povećana proizvodnja propilenglikola korištenjem bonsialge FIT G i pozitivno djelovanje na fitness krava, također je znanstveno dokazano (prikaz 2).
Mjerljivo više kravljeg fitnessa
Uz bonsilage FIT G Vaše stado profitira na više načina. Za zdravlje buraga kritična mliječna kiselina je smanjena, a fiziološki vrijedna octena kiselina je povećana. Tako se brine i o stabilnosti sjenaža nakon otvaranja i djeluje pozitivno na konzumaciju. Sa u prosjeku 2,9 % u ST stvorenog propilenglikola, zaokružuje se slika vrenja i poboljšava energetska opskrba Vaših krava bez acidoznih opterećenja.
Opasni ostaci šećera, koji se često nalaze u netretiranim sjenažama, također su smanjeni i time se olakšava fleksibilnost izračuna i primjene obroka (prikaz 3).
Na www.bonsilage.de praktičari izvještavaju o svojim pozitivnim iskustvima sa primjenom bonsilage FIT G.