BONSILAGE FIT M za mjerljivo više fitnessa krava i za stabilnost
Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji bakterijskih sojeva mliječne kiseline, BONSILAGE FIT M može stvoriti velike količine propilenglikola u silaži kukuruza. Po bočici upotrijebljenog BONSILAGE FIT M, u prosjeku se stvori 396 kg propilenglikola (prikaz 1). To značajno olakšava metabolizam energije goveda i poboljšava, između ostalog, indeks osjemenjivanja i međutelidbeni.interval.
Mjerljivo više stabilnosti
U silaži kukuruza dolazi, bez potrebne inhibicije octenom kiselinom i neprisustva kisika do zagrijavanja tijekom izuzimanja silaže i razvoja plijesni. Ciljana kontrola fermentacijskih kiselina (prikaz 2) suzbija kvasce i plijesni. Gubici energije i dodatna kupnja hranjivih sastojaka, uslijed nekontroliranog rasta kvasca i plijesni u silaži kukuruza, mogu brzo iznositi preko 100 eura / ha ubrane površine kukuruzne biljke za silažu (prikaz 3). Nastali gubici poskupljuju proizvodnju silaže za 4-6 eura po toni kukuruzne silaže. Uz to, kupnja hrane opterećuje, zbog zagrijavanja, bilancu protoka energije gospodarstva i ugljični otisak.
BONSILAGE FIT M
Dodatak za silažu BONSILAGE FIT M, smanjuje rizik od naknadnog zagrijavanja premještanjem uzorka fermentacijske kiseline na više octene kiseline i manje mliječne kiseline uz istovremeno stvaranje propilenglikola. Dodatni dio formiranog propilenglikola i octene kiseline podrška su fitnessu krava i smanjuju bolesti povezane s hranidbom poput acidoze i ketoze.
Ekskluzivni sojevi bakterija
Soj bakterija mliječne kiselin Lactobacillus buchneri 1k2075 (EU broj odobrenja za dodatke za silažu) vrlo je učinkovit u pretvaranju mliječne kiseline u octenu kiselinu i propilenglikol. Ovaj soj sadrže samo BONSILAGE proizvodi..
prijevod prikaza 1
1 bočica za oko 100t Svj. M ( sa 33% ST)
100t Svj.M je 33t ST
1% u 33t ST je
396kg propilenglikola
prijevod prikaza 2
sadržaj u % od ST
kontrola, BONSILAGE FIT M
mliječna kiselina octena kiselina propilenglikol
prijevod prikaza 4
- štiti od naknadnog zagrijavanja kroz stvaranje octene kiseline
- odterećuje burag: više octene, manje mliječne kiseline
- smanjuje rizik ketoze kroz ekstra porciju propilenglikola
- osigurava konzum krmiva