Hühner im Freiland

perad

Olakšati ravnotežu protoka materijala u peradarstvu

nesilice
© heebyj / Fotolia
Kao dio bilanse protoka materijala, gotovo svaka farma mora sastaviti godišnju ravnotežu dušika i fosfora koja uspoređuje opskrbu hranjivim tvarima i  njihovo uklanjanje (vidi prikaz 1). Maksimalno dopuštene godišnje granice smanjuju se na 10 kg / ha za previše fosfata i na 50 kg / ha za previše dušika. Farme s velikom gustoćom stoke i malo zemlje moraju pokušati smanjiti unos hranjivih tvari. SCHAUMANN daje savjete kako se to može učiniti u hranidbi peradi.   

1. Opskrba bliža prehrambenim potrebama

Potrebe za hranjivim tvarima rastu s rastom i izvedbom nesenja. Fazna hranidba omogućuje prilagođavanje sastojaka hrane za životinje točno prema potrebama. Time se izbjegava prekomjerna opskrba hranjivim tvarima, osobito sirovim bjelančevinama, te povećava nesivost i dnevni prirasti tjelesne težine. Uravnotežen i prilagođen omjer kalcija i fosfora čini osnovu za optimalnu kvalitetu ljuske jajeta i dobre rezultate u tovu peradi.

2. Poboljšanje iskorištenja hranjivih tvari

Odgovarajući odabir komponenti i dodavanje fitaze u obrok smanjuju količinu neprobavljivog fosfora iz žitarica i sojine sačme. SCHAUMANN proizvodi omogućuju hranidbu smanjenim udjelom proteina i fosfora zbog poboljšane opremljenosti s aminokiselinama i fitazom. Time se smanjuje izlučivanje dušika.

3. Povećanje konverzije krmiva

Djelatni sastojak SCHAUMANN BONVITAL pozitivno utječe na pretvorbu krmiva, ekonomski najvažniji kriterij u tovu peradi. Pozitivan učinak BONVITAL-a temelji se na ciljanom odabiru prirodne bakterije mliječno-kiselinskog vrenja koja ima funkciju regulacije i stabilizacije u crijevima.

4. Optimiziranje probavnih procesa

.Fermentirani proizvod CERAVITAL pokazuje izvrsnu proizvodnost, osobito u smjesama s visokim sadržajem pšenice, sojine sačme i kukuruza (frakcije NSP -a), kao i kod mladih životinja. Komponente žitarica koje se ne mogu upotrijebiti "priređuju" se za perad i stoga su dostupne kao dodatni izvor energije. Pokusi hranidbe koje je proveo ISF Schaumann Forschung s brojlerima pokazuju da se poboljšanje povećanja žive mase i konverzije hrane događa nakon samo pet tjedana (prikaz 2).

5. Korištenje kombinacija kiselina

SCHAUMACID Drink kiseline za vodu za piće u linijama opskrbe smanjuju patogene klice i smanjuju opskrbu štetnim klicama kroz vodu. SHAUMACID- kiseline stabiliziraju mikrofloru u probavnom traktu i odmah potiskuju štetne klice. Također snižavaju pH u želucu i crijevima. Time se povećava aktivnost probavnih encima, potiče razvoj crijevnog tkiva i osigurava veće iskorištenje hranjivih tvari.

povezani članci

Logo BONVITAL
© SCHAUMANN
Saznajte više

BONVITAL – probiotički dodatak hrani za svinje i perad

Inovativna djelatna tvar BONVITAL, sastoji se od bakterija mliječne kiseline. U crijevima svinja i peradi one grade biološki zaštitni štit. Patogene klice se izmještaju i spriječeno je njihovo prianjanje na crijevnu sluznicu.

CERAVITAL
© SCHAUMANN
Saznajte više

CERAVITAL – proizvod fermentacije za svinje, perad i telad


Proizvod fermentacije CERAVITAL, bolje razgrađuje NSP frakcije sadržane u hrani i tako povećava probavljivost hranjivih sastojaka. CERAVITAL je nastao iz čvrste faze vrenja i posebno se koristi u SCHAUMANN- proizvodima za monogastrične životinje i telad.

kokoši nesilice
© buhanovskiy / Fotolia
Saznajte više

Kokoši nesilice – ovako ćete ljeti izbjeći toplinski stres

Visoke vanjske temperature i nedostatak hladnih noći uzrokuju gubitke u performansama jata kokoši nesilica. Proizvođač jaja može ciljano spriječiti toplinski stres u ljetnim mjesecima.