Prüfung von Futterwerten im Labor

inovativne djelatne tvari

CERAVITAL – proizvod fermentacije za svinje, perad i telad

CERAVITAL
© SCHAUMANN
Proizvod fermentacijei CERAVITAL je nastao iz čvrste faze vrenja i posebno se koristi u SCHAUMANN- proizvodima za monogastrične životinje i telad. S CERAVITAL-om se NSP frakcije sadržane u krmnim smjesama bolje razgrađuju, a probavljivost hranjivih sastojaka povećava. Vlastito proizvedene žitarice sadrže velike količine polisaharida bez škroba ( NSP). Te ugljikohidrate monogastri probavljaju samo u ograničenoj mjeri. S CERAVITAL-om, frakcije NSP-a sadržane u smjesama se bolje razgrađuju.

Djelovanje CERAVITAL-a

•    stabilizacija probavnog sustava
•    izvrsna bioraspoloživost vitamina, aminokiselina, nukleotida, minerala
•    laka dostupnost hranjivog medija za bakterije crijeva 
•    potpora želučanoj i crijevnoj flori, a time i crijevnom zdravlju
•    povećana probavljivost krme
•    poboljšana pretvorba NSP frakcija u masne kiseline kratkog lanca i time dodatnu energiju
•    povećana brzina pasaža

Rezultat

• veći dnevni prirasti
• bolja konverzija hrane
• više vitalnosti i zdravlja
• povećana profitabilnost
• učinkovita pretvorba smjesa za veće performanse
• veći unos hrane 
CERAVITAL pokazuje posebno izvrsne rezultate, naročito u smjesama za životinje s visokim sadržajem pšenice, raži i šlempi (frakcije NSP-a), kao i kod mladih životinja s još nedovoljno razvijenim probavnim sustavima.

povezani članci

hranidba peradi sa CERAVITAL- om
© SCHAUMANN
Saznajte više

CERAVITAL povećava ključne pokazatelje uspješnosti tova purana i brojlera

CERAVITAL je razvijen kako bi poboljšao iskoristivost hranjivih sastojaka i frakcija NSP-a u obrocima bogatim žitaricama. Učinak CERAVITAL-a se može također dokazati testovima u istraživanju i praksi u peradarskom sektoru .

CERAVITAL – proizvod fermentacije za svinje, perad i telad