pozvati kontakt

SCHAUMACID DRY – kombinacija kiselina širokog spektra djelovanja i jednostavnog rukovanja

2023-05-05 
Wirkung von SCHAUMACID DRY

Ako se za primjenu kiseline koriste mikro dozatori, često se javljaju problemi kao što su stagnacija protoka ili zapinjanje puža. To dovodi do ogromne količine posla, tako da farmeri radije ne koriste kiseline za stočnu hranu. Tu na scenu dolazi nova kombinacija kiselina SCHAUMACID DRY: izvrsno je granulirana i osigurava široki spektar djelovanja.

Hranidbene kiseline nije uvijek lako primijeniti

Primjena organskih kiselina dokazala se u svinjogojstvu i shodno tome je etablirana. Osobito su vrlo popularne kombinacije kiselina širokog spektra djelovanja. Do sada se najširi raspon kombinacija kiselina može postići u tekućim varijantama. Međutim, doziranje tekućih kiselina u hranu nije moguće u svim sustavima i njihovo korištenje putem vode za piće nema uvijek smisla. Kako bi se određene hranidbene kiseline mogle koristiti ciljano, postoje različiti pristupi. Koriste se ili pojedinačne suhe kiseline kao što je sorbinska kiselina ili fumarna kiselina, ili se tekuće kiseline nanose na nosač. Obje varijante imaju nedostatke: Krute/ suhe kiseline obično su u obliku praha. S različitim veličinama čestica se ne mogu proizvesti stabilne smjese i postoji opasnost od segregacije. Osim toga, proizvodi u prahu stalno zapinju u uređaju za doziranje malih količinai ne mogu se pouzdano dozirati. Ako je tekuća kiselina navučena na nosač, granule kiseline su prisiljene biti više ili manje vlažne. To također dovodi do problema kod korištenja u hranidbi svinja ako na pužu dozatora dođe do ljepljenja ili razmaza. 

SCHAUMACID DRY s visokom točnošću doziranja

Novorazvijeni SCHAUMACID DRY je kombinacija kiselina koja se sastoji isključivo od čistih suhih kiselina i njihovih soli. Sirovine se prešaju posebnim postupkom bez dodavanja veziva i aditiva, a potom prerađuju u jednolične granule. Na ovaj način su za korisnika omogućene kombinacije kiselina sa sigurnošću primjene suhih kiselina. SCHAUMACID DRY karakterizira niska brzina isparavanja i visoka točnost doziranja.

Optimalna zaštita od patogenih bakterija

Za širok spektar djelovanja kombinirane su u SCHAUMACID DRY-u mravlja, fumarna, sorbinska, limunska i laurinska kiselina. Na taj način pouzdano se postiže inhibicijski učinak protiv gram-negativnih i gram-pozitivnih bakterija. Laurinska kiselina sadržana kao masna kiselina srednjeg lanca također je učinkovita protiv gram-pozitivnih bakterija budući da, za razliku od drugih kiselina, može svladati deblje stanične stijenke tih bakterija. SCHAUMACID DRY sigurno inhibira glavne uzročnike bolesti na farmi, kao što su Escherichia coli, salmonela, streptokoki, stafilokoki ili klostridije, te potiče razvoj svinja, teladi i peradi.