pozvati kontakt

Higijena stočne hrane - kombinacije kiselina za svaki izazov

2023-08-07 
SCHAUMACID-Futtersäuren

Za vrhunski učinak u svinjogojstvu potrebna je visoka razina higijene. Ciljana uporaba prikladnih kombinacija kiselina za svinje može to osigurati u svim fazama proizvodnje. Pažljiv odabir i ciljana kombinacija različitih organskih kiselina kontroliraju i pojačavaju efekte u proizvodnji. SCHAUMACID-kombinacije svojom sinergijom omogućuje smanjenje količine pojedinih kiselina koje se koriste.

Korištenje kiselina u suhoj hrani služi za higijenu i očuvanje hrane za svinje. Štetne klice poput bakterija i gljivica su potisnute i stoga niti ne dospijevaju u tijelo životinje. Učinak smanjenja klica se odvija u samoj hrani, ali i u probavnom traktu životinja.

U tekućoj stočnoj hrani velike probleme stvaraju posebno kvasci, koji se mogu eksplozivno razmnožavati čak i pri niskoj pH vrijednosti (< 4,0). Osim toga, primjena organskih kiselina putem vode za piće pokazala se vrlo učinkovitim i ljednostavnim automatiziranim načinom suzbijanja salmonele u svinjogojstvu.

Učinak poboljšanja rezultata sa specifičnim SCHAUMACID-proizvodima temelji se na nekoliko čimbenika:

  • poboljšana higijena hrane
  • sniženi pH u želucu
  • smanjena aktivnost štetnih klica
  • povećana aktivnost probavnih enzima
  • veća iskoristivost hranjiva

SCHAUMACID- hranidbene kiseline za higijenu stočne hrane:

SCHAUMACID PROTECT

Masne kiseline kratkog i srednjeg lanca nadopunjuju tekuću kombinaciju mravlje, mliječne, propionske i limunske kiseline. Kao rezultat toga, SCHAUMACID PROTECT nudi osobito visoku razinu zaštite od širokog spektra patogena gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija kada se koristi u hrani za životinje (vidi prikaz 1).

SCHAUMACID DRY

Kombinacija različitih krutih kiselina s laurinskom kiselinom je vrlo  učinkovita protiv gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija s izvrsnim svojstvima kod primjene. Zbog posebne granulacije može se bez problema koristiti i u dozatorima malog volumena.

SCHAUMACID CLEAN

SCHAUMACID CLEAN (tekući i granulirani) osigurava optimalnu higijenu u sustavu tekuće hranidbe, budući da su i kvasci i bakterije učinkovito inhibirani i eliminirani. U isto vrijeme, SCHAUMACID CLEAN je nježan prema materijalu i ne spada u opasne pripravke (vidi prikaz 2).

SCHAUMACID S

SCHAUMACID S je vrlo snažna kombinacija kiselina kratkog i srednjeg lanca za trenutno i trajno potiskivanje salmonele. Osim toga, SCHAUMACID S također smanjuje E. coli i gram-pozitivne bakterije kao što su streptokoki, stafilokoki i klostridije.

SCHAUMACID DRINK S

Posebna kombinacija različitih organskih kiselina, za razliku od drugih proizvoda, omogućuje njegovu upotrebu u vodi za piće. U usporedbi s proizvodima u kojima dominira mravlja kiselina, SCHAUMACID DRINK S može postići visoku razinu učinkovitosti protiv salmonele i gram-pozitivnih bakterija uz smanjenu dozaciju (vidi prikaz 3).

SCHAUMACID F

Antimikrobni učinak ove vrlo ukusne kombinacije kiselina (visok udio mliječne kiseline) proteže se preko širokog pH spektra u probavnom traktu. Takva visoka razina učinkovitosti postiže se i u tankom crijevu.

SCHAUMACID A

Dodatna oprema s posebnim granulatom algi ciljano potiče crijevnu mikrofloru u nekoliko faza (organske kiseline, prebiotici, polifenoli). Ovo postavlja temelje za visoko zdravlje i učinkovitost crijeva.

SCHAUMACID BENZO START G

Ove kiseline osiguravaju učinkovito smanjenje E. coli kod odbite prasadi svojom kombinacijom benzojeve i fumarne kiseline. Zbog upotrebe natrijevog benzoata, proizvod može bez problema koristiti krajnji korisnik. Ne podliježe Uredbi o zabrani kemikalija.

SCHAUMACID H

Dodatak huminske kiseline s protuupalnim svojstvima i svojstvima za jačanje imuniteta u isprobanoj kombinaciji kiselina proširuje zaštitu od patogenih klica i aktivno podupire zdravlje crijevne sluznice.

SCHAUMACID AQUA

Ova kombinacija kiselina je posebno dizajnirana za korištenje u sustavima vode za piće. Podržava sanitaciju vodovodnih cijevi. Istovremeno, posebnom kombinacijom različitih organskih kiselina stabilizira probavne procese.

Želite li nabaviti kombinacije kiselina za svinje? Slobodno nam se obratite ili direktno Vašem SCHAUMANN- stručnom savjetniku. 

SCHAUMACID PROTECT
Darst. 1: SCHAUMACID PROTECT unterdrückt gezielt Schadkeime, Einsatz bei pH-Wert 5

prijevod prikaza 1

rast,%

kontrola      SCHAUMACID PROTECT

dozacija SCHAUMACID PROTECT u %

SCHAUMACID CLEAN
prikaz 2: SCHAUMACID CLEAN potiskuje kvasce brzo i održivo

prijevod prikaza 2

kvasci, KFJ/ g Svj.M.

kontrola    SCHAUMACID CLEAN

sati

 

SCHAUMACID DRINK S
Darst. 3: SCHAUMACID DRINK S hemmt Schadkeime, Einsatz bei pH-Wert 5

prijevod prikaza 3

rast, %

kontrola          proizvod sa dominantnom mravljom kiselinom      SCHAUMACID DRINK S

dozacija u %