pozvati kontakt
Erfolg im Stall
savjeti u upravljanju higijena i konzerviranje

borba protiv muha - jedno sredstvo nije dovoljno

Fliege

Štalske muhe smetaju ljudima i životinjama. One ne znače samo nemir i poremećenu dobrobit životinja, a time i gubitak performansi, već su dokazano odgovorne za prijenos zaraznih bolesti. Pravovremena i profesionalna upotreba programa za kontrolu muha SCHAUMANN, spriječava najezdu muha:

1. prekinite razvojni ciklus

Razvoj ličinki muhe započinje nenametljivo u skrivenim uzgajalištima u štali. Uglavnom se nalaze u tekućem stajnjaku, ali ličinke, jaja i kukuljice mogu se naći i u ostacima hrane i izlučevina.

Mjera: SCHAUMANN-MADENSTOP 250 bori se protiv uzgajališta ličinki i na taj način prekida razvojni ciklus muha.

2. poduzmite ciljane akcije protiv insekata koji dolaze

Odrasli insekti mogu uletjeti u štalu u bilo kojem trenutku.

Mjera: Distribuirajte mamce za muhe SCHAUMANN u odgovarajućim odgovarajućim mjestima gdje se muhe hrane, na pokrivačima i popularnim odmorištima za muhe. Pazite da mamac ne uđe u pitku vodu ili hranu životinja i ostane muhama nedostupan.

3. topla, zaštićena područja poprskajte/ iščetkajte

Muhe vole boraviti na zaštićenim, toplim mjestima u štali kojima je teško pristupiti.

Mjera: Sredstva za prskanje i četkanje SCHAUMANN-CONTROL i SCHAUMANN-RADIKAL upotrebljavajte naizmjenično na mjestima poželjnim za muhe kako biste spriječili rezistentnost. Ako se učinak smanji, upotrijebite sredstvo za prskanje SCHAUMANN-EFFEKT-4. Prašina i prljavština narušavaju uspjeh kontrole. Stoga biste prije uporabe trebali očistiti prašnjave i prljave površine.

4. uporaba u području vezanom uz životinje

Često velika izloženost muhama otežava rad na životinji.

Mjera: Sprej spreman za upotrebu SCHAUMANN-DIREKT posebno je pogodan za brzu kontrolu muha i insekata u blizini životinja. Pošpricajte zauzeta područja u prostoru i kratko držite vrata i prozore zatvorene, jer zamagljivanje prostorije ima dodatni učinak protiv insekata koji lete u prostorima.

 

 

 

SCHAUMANN-program protiv muha – primjer primjene

borba protiv muha
Koristite od viđenja prve muhe. Pažljivo koristite biocide. Uvijek pročitajte uputstvo i podatke o proizvodu prije upotrebe.

prijevod prikaza

sredstva protiv odraslih muha:        SCHAUMANN- CONTROL i SCHAUMANN- RADIKAL

sredstva protiv ličinki muha:            SCHAUMANN MADENSTOP 250

sredstvo kod smanjenog učinka:     SCHAUMANN- EFFEKT 4

tjedni postupaka ( 1-9)