pozvati kontakt
Produkte für Schweine

proizvodi za svinje

proizvodi za svinje

SCHAUMANN proizvodi pokrivaju sva područja hranidbenjenja svinja. Asortiman proizvoda proteže se od mineralne hrane i posebnih proizvoda, preko kombinacija kiselina do zamjena za mlijeko/ mliječnih zamjenica, predstartera i hrane za odgoj prasadi. Kada hranite krmače, odojke i tovne svinje, trebali biste obratiti pažnju na nekoliko stvari, ovisno o fazi proizvodnje. U tome će vam pružiti podršku tehnički savjetnici SCHAUMANN-a.

Tijekom hranidbe krmača je važno nadoknaditi tjelesne rezerve krmače tijekom suprasnosti. Istodobno se mora osigurati opskrba prasadi u maternici. Stoga je poželjno koristiti posebne smjese za suprasnost s prilagođenim količinama hrane u različitim fazama suprasnosti. Tijekom razdoblja sisanja od 28 dana, do 14 prasadi po leglu mora se na odgovarajući način opskrbiti mlijekom krmače. Za to vrijeme krmačama treba dati posebno prilagođenu hranu za laktaciju. Uz povećanu koncentraciju energije, važna je visoka razina djelatnih tvari i optimalno koordinirana opskrba aminokiselinama.

Da bi se krmača dodatno rasteretila i postigla velika težina prasadi kod odbića, prasad je potrebno nadohranjivati. Hrana mora sadržavati ukusne i lako probavljive komponente krme, kao što su mliječne komponente, probavljeni škrob i posebno pripremljeni izvori proteina. U odgoju prasadi, trebali biste ih hraniti kiselinskim i encimskim dodacima u fazi odbića, kako biste nadoknadili smanjenu proizvodnju encima i želučane kiseline koje njihovo tijelo proizvodi. Ukusne i visoko probavljive krmne komponente kao i optimalna opskrba aminokiselinama i djelatnim tvarima, posebno su važni za rast i optimalan razvoj prasadi.

Na području tova svinja, dovoljan prostor za hranidbu i sama hranidba, osiguravaju maksimalan rast na početku tova. Potrebe za hranom svinja za tov treba prilagoditi uvijek iznova tijekom tova, kako bi se osiguralo intenzivno vezivanje mesa kao i rast kostiju i da bi se tovljenici hranili ekonomično. Na kraju razdoblja tova više svinje ne biste trebali hraniti po volji, već reducirano kako biste izbjegli zamašćenje. Učinak u tovu i visoki prihodi od klanja mogu se postići samo pravilnim upravljanjem hranom od predtova do kraja tova.