pozvati kontakt
priopćenja
priopćenja

SCHAUMANN- pravo vrijeme za košnju trava

2020-04-09 

Test zrelosti na travnjaku

Pronaći optimalni period košnje najveći je izazov u proizvodnji visokokvalitetne travne silaže. Ako se propusti idealno razdoblje, gube se vrijedni sastojci. S testom zrelosti na travnjacima, SCHAUMANN dokumentira razvoj reprezentativnih površina na Gut Hülsenbergu u Wahlstedtu (S-H) detaljnim analizama i pomaže u preciznijem procjenjivanju optimalnog vremena košnje.

Sastojci i brzina rasta trava stalno se mijenjaju. Čimbenici utjecaja kao što su temperatura, sunčevo zračenje, oborine i sastav travnjaka, kontroliraju trenutak u kojem se postiže idealnih 22-24% sirovih vlakana u suhoj tvari (ST). Ako se sadržaj sirovih vlakana u ST prije košnje poveća za 1%, to smanjuje koncentraciju energije za 0,1 MJ NEL / kg ST, a sadržaj sirovih proteina u silaži trave za 3-4 g / kg ST. Izgubljeni sastojci moraju se nadoknaditi u hranidbi koncentriranom hranom. Osim na novčanik, to također negativno utječe na bilans energije tvrtke.

Kako bi pratio razvoj travnjaka, SCHAUMANN dokumentira detaljni test zrelosti travnjaka od početka travnja. U tu svrhu procjenjuje se razvoj na tri travnjačka područja s različitim sastavom travnjaka u Gut Hülsenbergu. Uzorci svježe trave uzimaju se dva puta tjedno i analiziraju u ISF Schaumann Istraživanju. Uz važan parametar sazrijevanja sirovih vlakana, određuje se i promjena sadržaja sirovih proteinaa i šećera, kao i bakterija mliječne kiseline u biljci. Rezultate procjenjuje SCHAUMANN i izračunava se datum košnje. Rezultati analize, prognoze i objašnjenja objavljuju se svaki tjedan na www.bonsilage.de .

SCHAUMANN Vas poziva: Pratite naše travnjačke površ na putu do gotove silaže trava. Iskusite prednosti redovite analize Istraživanja ISF Schaumann i trenirajte s nama kako bismo sagledali osnovu Vaših priroda: Vaše travnjake.