pozvati kontakt
priopćenja
priopćenja

boncrop biostimulansi – uspjeh počinje u korijenu

2024-04-10 
kukuruzno polje sa i bez boncrop-a
Kukuruz sa boncrop-om (lijevo) i kukuruz bez boncrop-a (desno)

Schaumann proširuje svoj asortiman proizvoda novom linijom biostimulansa boncrop. Proizvodi boncrop su na raspolaganju od početka godine. Ovi proizvodi na bazi algi prilagođeni su aktualnim izazovima u uzgoju biljaka.

Fokus je na visokoj toleranciji na abiotski stres, olakšanju ravnoteže gnojiva, visokoj učinkovitosti hranjivih tvari i održivom doprinosu održivoj proizvodnji usjeva.

Nova boncrop linija biostimulansa uključuje dva proizvoda.

  • Granulirani oblik boncrop solid idealan je dodatak poljoprivrednom gnojivu za održavanje gnojidbene ravnoteže. boncrop solid osmišljen je kao zamjena za konvencionalnu podkorijensku gnojidbu u kukuruzu i, osim razvoja mladih biljaka, potiče rast korijena, učinkovitost hranjiva i otpornost na stres prema abiotskom stresu. Pozitivni učinci smeđe alge Ascophyllum nodosum korištene u boncrop solid-u dodatno su pojačani ekskluzivnim sojem gljivica iz roda Trichoderma.
  • Tekući boncrop flow poboljšava izvedbu metabolizma i fotosinteze, povećava stvaranje korijena i osigurava visoku toleranciju na abiotski stres. boncrop flow se može kombinirati s uobičajenim proizvodima za zaštitu bilja (preporučuje se prethodni test miješanja) i može se primjenjivati ​​zajedno s njima. Time se štedi dodatni prohod, a time i vrijeme i novac. boncrop flow je naveden na popisu za organski uzgoj u Njemačkoj i stoga se može koristiti i u organskom uzgoju.

Pozitivni učinci boncrop proizvoda više su puta dokazani praktičnim i egzaktnim ispitivanjima posljednjih godina.

U Schaumann-u su istraživanje, razvoj i proizvodnja na jednom mjestui, kao što je slučaj s biostimulansima boncrop.

Više o boncrop biostimulansima možete saznati na www.boncrop.de/en.