pozvati kontakt

PROVITA LE – probiotik SCHAUMANN-a za telad

2019-02-01 
Logo PROVITA LE

PROVITA LE je kombinacija dvaju visoko učinkovitih sojeva bakterija vrenja. Ona suzbija patogene klice i jača željenu mikrofloru u crijevnom traktu mlade teladi.

Probiotik PROVITA LE koji je razvio SCHAUMANN Istraživanje sadrži idealnu kombinaciju dviju aktivnih kultura: Enterococcus faecium i Lactobacillus rhamnosus. Unatoč različitom podrijeklu, izgledu i metaboličkim i razvojnim procesima, sojevi se podržavaju u rastu i pozitivno se nadopunjuju u svojim metaboličkim aktivnostima. Oba soja bakterija mliječno kiselinskog vrenja, izolirana su iz prirodnih hranidbenih izvora i razmnožena. Nisu rezultat genetskog inženjeringa.

PROVITA LE jača crijevnu floru i potiskuje patogene mikrobe

U fazi kolonizacije, uporaba dvaju sojeva bakterija mliječno kiselinskog vrenja, omogućuje snažnu reprodukciju, a time i brzo širenje po cijeloj površini crijeva. Patogeni mikroorganizmi, poput Escherichia coli i koliformnih bakterija se potiskuju. Mikrobiološki testovi na teladi pokazali su značajan porast enterokoka u jejunumu (prazno crijevo), višestruko više od početne vrijednosti. Ovaj je učinak očit i u cekumu (slijepo crijevo) i u oslabljenom obliku u debelom crijevu. Gram pozitivne anaerobne bakterije poput bifidobakterija i eubakterija, višestruko su povećane.

Bolje zdravlje i veća proizvodnost- telad se razvija brže i ujednačenije 

Primjenom PROVITA LE povećava se potrošnju osnovne krme i smjesa za odgoj teladi kako u periodu napajanja i u periodu odgoja. Telad raste zdravo i sigurno. Sveukupno se promiče i jača imunološki status i zdravlje životinja. Rezultat je povećana razina proizvodnih rezultata (vidi slike 1-3).

PROVITA LE
prikaz 1: Poboljšanje proizvodnosti s PROVITA LE - podaci u % u odnosu na kontrolnu skupinu

prijevod prikaza 1

do kraja faze napajanja.........................................nakon faze napajanja

dnevni prirast, %

konzum smjese, %

konzum voluminoze, %

PROVITA LE
prikaz 2: Poboljšanje proizvodnostii s PROVITA LE - podaci u % negativne ili pozitivne kontrolne grupe

prijevod prikaza 2

negativna kontrolna grupa........................................pozitivna kontrolna grupa

dnevni prirast, %

konzum smjese, %

konzum voluminoze, %

PROVITA LE
prikaz 3: Djelotvornost PROVITA LE u odgoju teladi

prijevod prikaza 3

dnevni prirast, g/ dan

PROVITA LE, pozitivna kontrolna grupa

vaganja (8)