
CERAVITAL – proizvod fermentacije za svinje, perad i telad
2019-02-01
Proizvod fermentacijei CERAVITAL je nastao iz čvrste faze vrenja i posebno se koristi u SCHAUMANN- proizvodima za monogastrične životinje i telad. S CERAVITAL-om se NSP frakcije sadržane u krmnim smjesama bolje razgrađuju, a probavljivost hranjivih sastojaka povećava. Vlastito proizvedene žitarice sadrže velike količine polisaharida bez škroba ( NSP). Te ugljikohidrate monogastri probavljaju samo u ograničenoj mjeri. S CERAVITAL-om, frakcije NSP-a sadržane u smjesama se bolje razgrađuju.
Djelovanje CERAVITAL-a
• stabilizacija probavnog sustava
• izvrsna bioraspoloživost vitamina, aminokiselina, nukleotida, minerala
• laka dostupnost hranjivog medija za bakterije crijeva
• potpora želučanoj i crijevnoj flori, a time i crijevnom zdravlju
• povećana probavljivost krme
• poboljšana pretvorba NSP frakcija u masne kiseline kratkog lanca i time dodatnu energiju
• povećana brzina pasaža
Rezultat
• veći dnevni prirasti
• bolja konverzija hrane
• više vitalnosti i zdravlja
• povećana profitabilnost
• učinkovita pretvorba smjesa za veće performanse
• veći unos hrane
CERAVITAL pokazuje posebno izvrsne rezultate, naročito u smjesama za životinje s visokim sadržajem pšenice, raži i šlempi (frakcije NSP-a), kao i kod mladih životinja s još nedovoljno razvijenim probavnim sustavima.