pozvati kontakt

CERAVITAL – proizvod fermentacije za svinje, perad i telad

2019-02-01 
Logo CERAVITAL

Proizvod fermentacijei CERAVITAL je nastao iz čvrste faze vrenja i posebno se koristi u SCHAUMANN- proizvodima za monogastrične životinje i telad. S CERAVITAL-om se NSP frakcije sadržane u krmnim smjesama bolje razgrađuju, a probavljivost hranjivih sastojaka povećava. Vlastito proizvedene žitarice sadrže velike količine polisaharida bez škroba ( NSP). Te ugljikohidrate monogastri probavljaju samo u ograničenoj mjeri. S CERAVITAL-om, frakcije NSP-a sadržane u smjesama se bolje razgrađuju.

Djelovanje CERAVITAL-a

•    stabilizacija probavnog sustava
•    izvrsna bioraspoloživost vitamina, aminokiselina, nukleotida, minerala
•    laka dostupnost hranjivog medija za bakterije crijeva 
•    potpora želučanoj i crijevnoj flori, a time i crijevnom zdravlju
•    povećana probavljivost krme
•    poboljšana pretvorba NSP frakcija u masne kiseline kratkog lanca i time dodatnu energiju
•    povećana brzina pasaža

Rezultat

• veći dnevni prirasti
• bolja konverzija hrane
• više vitalnosti i zdravlja
• povećana profitabilnost
• učinkovita pretvorba smjesa za veće performanse
• veći unos hrane 

CERAVITAL pokazuje posebno izvrsne rezultate, naročito u smjesama za životinje s visokim sadržajem pšenice, raži i šlempi (frakcije NSP-a), kao i kod mladih životinja s još nedovoljno razvijenim probavnim sustavima.