RUMIVITAL optimira fermentaciju u buragu

© schaumann
RUMIVITAL je inovativni proizvod fermentacije za povećanje konverzije hranjivih tvari u buragu goveda. Potiče u buragu probavu različitih frakcija ugljikohidrata - posebice frakcija biljne vlaknine i škroba - i tako postiže bolje iskorištenje osnovnog obroka. Sada postoje tri varijante ove djelatne tvari koje odgovaraju početnim osnovama obroka: RUMIVITAL, RUMIVITAL®i i RUMIVITAL®b.
Sastav i kvaliteta krme nije uvijek ista. Probavljivost sirove vlaknine u osnovnom obroku može znatno varirati ovisno o vremenu berbe, polaznom materijalu itd. U usporedbi sa svim drugim sirovim hranjivima, frakcije vlaknine su teže probavljive i stoga manje iskoristive. Probava vlaknine stoga igra ključnu ulogu u hranidbi.
Frakcije ugljikohidrata utječu na probavljivost stanične stijenke
Ugljikohidrati tipa celuloze i hemiceluloze - sažeti kao sadržaj NDF-a i ADF-a - čine najveći dio stanične stijenke. Međutim, bakterije buraga mogu ih razgraditi samo do određene mjere. RUMIVITAL može dodatno poboljšati razgradnju ovih komponenti.
Fermentirani proizvod potiče razgradnju stanica i podržava izmjenu hranjivih tvari u buragu
RUMIVITAL, RUMIVITAL®i i RUMIVITAL®b su jedinstveni kompleksi djelatnih tvari bogati sirovim proteinima, koji se dobivaju iz određenih sojeva gljivica čvrstom fermentacijom. Potiču razgradnju i fermentaciju stijenki biljnih stanica u buragu – ujedno služe i kao hranjivi medij za bakterije buraga. To potiče razgradnju sirove vlaknine i frakcija škroba. Poboljšana probava vlaknine znači da se iz krme stvara više energije i povećava učinkovitost hrane. Tako se može postići veći unos suhe tvari.
Tri varijante linije RUMIVITAL - ovisno o početnom stanju osnovne krme
Raspon primjene RUMIVITAL- linije djelatnih tvari sada uključuje tri varijante i to RUMIVITAL, RUMIVITAL®i i RUMIVITA L®b. Svaka varijanta ima nešto drugačiji fokus u svom načinu djelovanja.
Ispitivanja dokazuju učinkovitiju konverziju hrane i povećanu probavljivost
RUMIVITAL dokazano povećava probavljivost komponenti stanične stijenke, iskoristivost cjelokupne organske mase, energetsku vrijednost ukupnog obroka i učinkovitost krmiva. Ispitivanja s RUMIVITAL®i i RUMIVITAL®b pokazuju iste učinke u obrocima bogatim škrobom. Osim toga, puferski kapacitet ovih varijanti se povećao tako da su se pH- vrijednosti u buragu brže stabiliziralju.