Prüfung von Futterwerten im Labor

inovativne djelatne tvari

RUMIVITAL optimira fermentaciju u buragu

RUMIVITAL
© schaumann
RUMIVITAL je inovativni proizvod fermentacije za povećanje konverzije hranjivih tvari u buragu goveda. Potiče u buragu probavu različitih frakcija ugljikohidrata - posebice frakcija biljne vlaknine i škroba - i tako postiže bolje iskorištenje osnovnog obroka. Sada postoje tri varijante ove djelatne tvari koje odgovaraju početnim osnovama obroka: RUMIVITAL, RUMIVITAL®i i RUMIVITAL®b.
Sastav i kvaliteta krme nije uvijek ista. Probavljivost sirove vlaknine u osnovnom obroku može znatno varirati ovisno o vremenu berbe, polaznom materijalu itd. U usporedbi sa svim drugim sirovim hranjivima, frakcije vlaknine su teže probavljive i stoga manje iskoristive. Probava vlaknine stoga igra ključnu ulogu u hranidbi.

Frakcije ugljikohidrata utječu na probavljivost stanične stijenke

Ugljikohidrati tipa celuloze i hemiceluloze - sažeti kao sadržaj NDF-a i ADF-a - čine najveći dio stanične stijenke. Međutim, bakterije buraga mogu ih razgraditi samo do određene mjere. RUMIVITAL može dodatno poboljšati razgradnju ovih komponenti. 

Fermentirani proizvod potiče razgradnju stanica i podržava izmjenu hranjivih tvari u buragu

RUMIVITAL, RUMIVITAL®i i RUMIVITAL®b su jedinstveni kompleksi djelatnih tvari bogati sirovim proteinima, koji se dobivaju iz određenih sojeva gljivica čvrstom fermentacijom. Potiču razgradnju i fermentaciju stijenki biljnih stanica u buragu – ujedno služe i kao hranjivi medij za bakterije buraga. To potiče razgradnju sirove vlaknine i frakcija škroba. Poboljšana probava vlaknine znači da se iz krme stvara više energije i povećava učinkovitost hrane. Tako se može postići veći unos suhe tvari.

Tri varijante linije RUMIVITAL - ovisno o početnom stanju osnovne krme

Raspon primjene RUMIVITAL- linije djelatnih tvari sada uključuje tri varijante i to RUMIVITAL, RUMIVITAL®i i RUMIVITA L®b. Svaka varijanta ima nešto drugačiji fokus u svom načinu djelovanja. 

 

 

Ispitivanja dokazuju učinkovitiju konverziju hrane i povećanu probavljivost

RUMIVITAL dokazano povećava probavljivost komponenti stanične stijenke, iskoristivost cjelokupne organske mase, energetsku vrijednost ukupnog obroka i učinkovitost krmiva. Ispitivanja s RUMIVITAL®i i RUMIVITAL®b pokazuju iste učinke u obrocima bogatim škrobom. Osim toga, puferski kapacitet ovih varijanti se povećao tako da su se pH- vrijednosti u buragu brže stabiliziralju.
 

povezani članci

krave na hranidbenom stolu
Saznajte više

RUMIVITAL®i - veća proizvodnja iz Vaše hrane

RUMIVITAL®i se uvjerljivo dokazuje kada se koristi u djelomičnom TMR-u s NFC vrijednostima u graničnom rasponu, što je dodatno otežano smjesama za balans. Ali RUMIVITAL®i također može dokazati svoju učinkovitost u cjelovitim TMR obrocima s visokim NFC vrijednostima.

krave jedu na hranidbenom stolu
© Countrypixel - stock.adobe.com
Saznajte više

Rezultati testiranja: RUMIVITAL poboljšava probavljivost travne silaže bogate sirovom vlakninom

Inovativna djelatna tvar RUMIVITAL povećava probavljivost travne silaže bogate sirovom vlakninom i pomaže u iskorištenju punog potencijala krme. ISF Schaumann Istraživanje je to i dokazalo u najnovijem ispitivanju.