Prodaja & distribucija


Prodaja & distribucija 

Dobro Gut Hülsenberg: proizvodnja mlijeka prijateljska okolišu

24.06.2014 - Bilanca emisije stakleničkih plinova


Emisija ugljičnog dioksida proizvođača mlijeka

Dobro Gut Hülsenberg prakticira proizvodnju koja je okrenuta budućnosti i zaštiti okoliša. U prvom planu su korištenje kvalitetnih i visokovrijednih i sigurnih proizvoda, konkurentnih na tržištu i očuvanje prirodnih resursa.
Aktualna je količinska ocjena za ekologiju u proizvodnji mlijeka Dobro Gut Hülsenberg provelo je u suradnji sa Poljoprivrednom komorom Niedersachsen bilanciranje stakleničkih plinova u proizvodnji mlijeka.

 

Zato je uslijedilo prikupljajnje gospodarstvu specifičnih podataka o proizvodnji krme i proizvodnji mlijeka kao i ocjena u odnosu na proizvodnju vezanih emisija. Kao glavni nosač emisija identificirani su generiranje i pretvorba krmiva od strane životinja. Odgovarajuća dušična gnojidba i za humus poticajne mjere obrade tla su mjere za redukciju emisije stakleničkih plinova. Na Dobru Gut Hülsenberg može se takav pristup jako dobro uklopiti zbog gotovo zatvorenog sustava proizvodnje.

Jedna usporedba sa mliječnim gospodarstvima sa povećanom i smanjenom emisijom pokazuje da Dobro Gut Hülsenberg po očitanjima leži čak ispod najniže usporedne vrijednosti i da se mlijeko proizvodi prijateljski prema klimi. Ovi naročiti rezultati su pokazatelj dobrih uvjeta održavanja kao i izvrsnog managementa u hranidbi.

 

Gut Hülsenberg GmbH – Wiesenweg 32 – 23812 Wahlstedt
Telefon: +49 4554 9993-200
Fax: +49 4554 9993-249
info@huelsenberg.de

 

Kontakt

SCHAUMANN odnosi sa javnošću

Tel. +385 (48) 665 - 148
Fax +385 (48) 665 - 149