Koristimo kolačiće kako bi Online-ponudu i doživljaj korištenja naših stranica kontinuirano poboljšavali.
Ako trebate detaljne informacije o spremanju podataka na ovoj web-stranici, molimo Vas koristite ovu poveznicu.
Prasad je opetovano zaražena raznim patogenima. Stoga bi trebalo, prije preseljenja krmača u prasilište, uspostaviti higijenski koncept kako bi se dosljedno smanjili patogeni mikrobi.
Zdrava crijeva osnova su za redovitost probave prasadi. Ali crijevo i njegove funkcije moraju prvo sazrijeti. Upravo je zbog toga u prasadi fazi odbića potrebna posebna pažnja.
Hrana za odbiće je bila ustrojena na maksimalnu sigurnost i potporu probavi koja kod prasadi još nije u potpunosti razvijena, a fokus u odoju može se sve više i više usmjeravati prema visokim rezultatima.
Odbiće je glavni izazov za prasad na različitim razinama. Važno je omogućiti prasadi da jede hranu. Ovdje saznajte više o pravilnoj hranidbi.
Veliko leglo predstavlja izazov za krmaču, a odgovarajuće mjere poput prihrane prasadi i ujednačavanje legla potpora su za krmaču. Pročitajte više o pojedinačnim mjerama i savjete.
Visoke temperature i vlage zraka tijekom ljeta često vode ka narušavanju proizvodnje u svinjogojstvu. Ovdje možete pročitati kako svoje svinje možete poduprijeti za vrijeme toplinskog stresa kroz prilagođenu hranidbu i odgovarajući management.
SCHAUMANN Vam pokazuje kako se sa ciljanom hranidbom svinja može regulirati bilanca hranjiva. To je naročito odlučujuće za gospodarstva sa velikom naseljenosti životinja i sa malo površina, zbog redukcije prekoračenja bilance dušika i fosfora.
Pravilna hranidba sa odgovarajućom vlakninom i probavi prilagođenim smjesama su odlučujući preduvjeti za povećanje proizvodnosti i zdravlja krmača.
U fazi sisanja prasadi slabine krmače su osnova razvoja dotičnog legla. U suprasnosti, izgubljena tjelesna masa treba se hranidbom povratiti tj. ...
Sa konzekventnom higijenom i hranidbenim postupcima mogu se poštivati odrednice pravilnika svinje -salmonela i optimirati njihov status za izlazak na tržište i razinu cijene.