Koristimo kolačiće kako bi Online-ponudu i doživljaj korištenja naših stranica kontinuirano poboljšavali.
Ako trebate detaljne informacije o spremanju podataka na ovoj web-stranici, molimo Vas koristite ovu poveznicu.
Cilj fermentacije tekućih krmiva u tovu svinja je prije svega konzerviranje i higijenizacija hranidbene juhe kao i pripremna faza probave.
Dodatak tekućeg fermentirajućeg krmiva potiče pozitivnu crijevnu floru i probavne procese.
Schaumann se intenzivno bavi fermentacijom tekućih hranidbenih komponenti i nadopunio je svoj proizvodni program SCHAUMALAC FEED PROTECT sa još jednim proizvodom.
Tako je razvijen SCHAUMALAC FEED PROTECT XP specijalni dodatak za krmne mješavine bogate proteinima i siromašne na škrobu i šećerima. Kombinacija je to specijaliziranih, snažnih bakterija mliječno-kiselog vrenja koje proizvode visoke količine mliječne kiseline za brzo snižavanje pH-vrijednosti, za potporu probavljivosti fosfora i proteina i za spriječavanje razvoja neželjenih mikroorganizama ( npr. salmonela, kvasaca).
Fermentacija proteinima bogatih komponenti sa vlastitog gospodarstva kao što je repičina sačma, grašak i dr. dobila je na važnosti. Takve komponente krmiva odlikuje nizak sadržaj ugljikohidrata- osnove za fermentaciju. Ipak se mliječna kiselina brzo stvara i u proteinski bogatom krmivu (zahvaljujući izabranim bakterijama) i nastupa brzo zakiseljavanje: za čistoću krmne juhe kao i optimalnu predprobavu hranjiva.
Rezultati ovako vođene fermentacije sa proizvodima iz programa SCHAUMALAC FEED PROTECT su: poboljšanje iskorištenja krmiva, povećani dnevni prirasti i poboljšani ekonomski rezultati.
SCHAUMALAC FEED PROTECT XP je dostupan u obliku praha u 500 g kutijama (dozacija: 10 g/t kaše za fermentacijui) ili kao granulat u 25 kg vrećama (dozacija: 500 g/t kaše za fermentaciju).
Za ostale informacije obratite se svom SCHAUMANN-savjetniku ili direktno na:
SCHAUMANN Agri International GmbH – An der Mühlenau 4 – 25421 Pinneberg
Telefon: +49 4101 218-5300
Fax: +49 4101 218-5399
info@schaumann-agri.com
www.schaumann.info