Prodaja & distribucija


Prodaja & distribucija 

Aktualnosti

Opet potvrda: mjerljivo brzo siliranje sa BONSILAGE SPEED G
20.04.2021

Dok su i netretirani uzorak i silaža tretirana varijantom sredstva za silažu I (DLG-WR2) pokazali vizualni dokaz sa više od 50% plijesni, uzorci tretirani BONSILAGE SPEED G nisu pokazali znakove stvaranja plijesni!

Novi proizvodni program za prasad- NatuPig
12.11.2020 - Uz SCHAUMANN uspješno u životu prasadi

S novim NatuPig programom za odgoj prasadi, SCHAUMANN nudi pravo rješenje za svaku dob, kao i različite strukture i zahtjeve farmi.

Mjerljivo brže siliranje sa BONSILAGE SPEED M
28.07.2020 - Otvaranje nakon 14 dana, kvasci i plijesni nemaju šanse

Kvarenje silaže predstavlja glavni izazov za silažu kukuruza. Bonsilage Speed M suzbija kvasce i plijesni od samog početka siliranja.

Zamjenice za telad- sačuvane i poboljšane vrijednosti- novi program Kalbi Milch
11.05.2020

Najbolji programi postaju kroz inovaciju, poznavanje potreba teladi i njihove fiziologije još bolji. SCHAUMAN uvijek prihvaća takve izazove a sve u okvirima ekonomičnosti. Pročitajte o poboljšanom programu mliječnih zamjenica KALBI MILCH.

NATUPIG – inovativni program premiksa za prasad, krmače i tovne svinje
16.01.2020 - NATUPIG- inovacija u svinjogojstvu

Inovativni NATUPIG proizvodni program za svinje nije usredotočen samo na potrebama svinja, već i na ekološki prihvatljivo upravljanje hranjivim tvarima.

MiCu – mikronizirani bakar
25.10.2019 - MiCu – mikronizirani bakar

Kroz nove koncepte koristimo maksimume različitih svojstava bakra. Inovativna djelatna tvar MiCu podupire zdravlje i proizvodnost prasadi bez prekoračenja najvećih dozvoljenih količina bakra.

Natjecanje u siliranju Donja Saska 2017. - BONSILAGE- silaže su pobijedile u svim kategorijama

U natjecanju silaža Poljoprivredne komore Donje Saske, BONSILAGE- program silažnih inokulanata je impresivno potvrdio svoju kvalitetu. Sve pobjedničke silaže tretirane su sa  BONSILAGE.

Značajna porcija propilenglikola sa BONSILAGE FIT G  - Mjerljivo zdravije krave

Sa BONSILAGE FIT G čak 500kg propilenglikola iz 50 tona sjenažne mase!!! To pokazuje prosječni uzorak iz više od 800 analiza sjenaža iz cijele Europe u laboratoriju ISF Schaumann Forschung.

GMO- slobodan odgoj teladi po SCHAUMANN-konceptu - Jednostavno i ekonomično

Puno je proizvođača mlijeka prilagodilo svoju proizvodnju na  „mlijeko bez genetske tehnologije“. Zato sva primjenjena krmiva na takvim farmama trebaju biti slobodna od genetski modificiranih.

DLG-Imagebarometar 2017.: SCHAUMANN je opet na vrhu -  2017.- Opet na vrhu u hranidbi domaćih životinja

Kao i prethodnih godina SCHAUMANN je u 2017. mogao ovisiti o konkurenciji u ocjenjivanju po DLG-Imagebarometru u području hranidbe domaćih životinja i obraniti vodeću poziciju.

BONSILAGE SPEED G –praktični rezultati potvrđuju brže siliranje sjenaža
20.03.2019 -  Sjenaže u roku 2 tjedna spremne za korištenje

BONSILAGE SPEED G, silažni inokulant za trave, djeteline, lucernu i zelene žitarice, omogućuje početak korištenja sjenaža već nakon 2 tjedna zrenja- bez aerobnih razgradnji i naknadnog zagrijavanja.

SCHAUMANN-SIXPIG - inovativna lizalica -zabava za svinje - 

Sa SCHAUMANN-SIXPIG je ISF Schaumann Istraživanje razvilo patent za zanimaciju-lizalicu za svinje.

BONSILAGE. Za mjerljivo veću kvalitetu silaža. - 

Novi BONSILAGE-program kroz proizvode grupirane u BASIC, SPEED i FIT za svaku situaciju u siliranju ima rješenju orijentiran silažni biološki dodatak.

RUMIVITAL® i - novi aktivni kompleksni dodatak za obroke sa puno škroba i manjim sadržajem vlaknine - 

SCHAUMANN je lansirao RUMIVITAL® i posebnu aktivnu komponentu koja poboljšava efikasnost krmiva i time optimira rezultate u proizvodnji iz voluminoznih dijelova obroka.

AMINOTRACE - kvantni skok za hranidbu

U hranidbi životinja već su nekoliko godina uključeni i aminokiselinski kelati. Tim povodom je ISF Schaumann Istraživanje u suradnji sa Tehničkim Fakultetom Clausthal razvilo novu djelotvornu grupu naziva AMINOTRACE.

Majstorski uspješno siliranje u teškim vremenskim uvjetima - Ne ostavljajte kvalitetu silaže sreći! Sigurno siliranje sa niskim sadržajem suhe tvari- siliranje mokrih trava i djetelina.

Visoka količina pepela i niske razine šećera često su posljedica spremljenih mokrih masa trava i djetelina nakon hladnog vremenskog razdoblja. To pak pridonosi lošem tijeku siliranja takvih krmiva... 

Bonsilage: 6 odličnih sjenaža trava od 550 uzoraka !  - Impresivne pobjede Bonsilage tretiranih sjenaža u Donjoj Saskoj.

U kategorijama „sjenaža 1. i 2. otkosa“ i „sjenaže sljedećih otkosa“ je  gospodarstvo Georg Harms, Saterland, SCHAUMANN partner, osvojio prva dva mjesto sa svojim sjenažama tretiranih sa BONSILAGE sjenažnim inokulantima. Ostala četiri druga mjesta su također sjenaže sa BONSILAGE inokulantima. Ukupno je 6 od 11 odličnih sjenaža tretirano sa BONSILAGE...

Schaumann je prvi i u 2015.! - Schaumann je opet potvrdio svoju dugogodišnju poziciju na čelu barometra i za 2015.!

DLG je njemačko nezavisno poljoprivredno društvo koje je i za ovu 2015. godinu izabralo najbolje tvrtke iz segmenata hranidbe domaćih životinja, mehanizacije, sjemenarstva i usluga u poljoprivredi. Sa 51 bodom SCHAUMANN je visoko iznad Raiffeisena sa 47 i Agravisa sa 45 bodova.

SCHAUMALAC FEED PROTECT XP
24.11.2015 - Nove startne kulture za fermentaciju komponenata u tekućoj hranidbi

Cilj fermentacije tekućih krmiva u tovu svinja je prije svega konzerviranje i higijenizacija hranidbene juhe kao i pripremna faza probave.
Dodatak tekućeg fermentirajućeg krmiva potiče pozitivnu crijevnu floru i probavne procese.
Schaumann se intenzivno bavi fermentacijom tekućih hranidbenih komponenti i nadopunio je svoj proizvodni program SCHAUMALAC FEED PROTECT sa još jednim proizvodom. Pročitajte!

Osigurati urod kukuruzne silaže! - Nemojte pribrojiti i gubitke siliranja i naknadnog zagrijavanja gubicima uslijed suše

Situacija koja se ponavlja iz 2013. Treba imati u vidu rezultate analiza takvih nedozrelih kukuruza. Takva masa je sa niskom suhom tvari od 25-28%, sa vrlo niskim sadržajem škroba uz istovremeno vrlo visokim šećernim udjelom: do 12%. Vrlo je visoki udio vlaknine ( do 27%).
Ovo nisu najbolji uvjeti za silirajuće procese... 

Evo nas opet u sjenaži! - Siliranje trava je pred vratima

Sezona sjenaža je za neke već počela a većina se sprema za nju. I u ovoj godini za uspješnost sjenaža neophodni su pravi silažni dodaci (silažni inokulanti). 

Tekuća hranidba sisajuće prasadi - Novi SCHAUMANN-tekući-koncept

U proizvodnji prasadi su često realnost velika legla sa više od 30 odbijenih prasadi po krmači godišnje. Proizvodnja mlijeka krmače nije uvijek dostatna za othranu vitalne prasadi sa visokim težinama odbića. Dopuna mlijeka krmače dodatnim krmivima važna je naročito u prvim danima sisanja.

DLG-imidžbarometar za 2014.
06.01.2015 - SCHAUMANN potvrdio dugogodišnju poziciju vodećeg

U DLG-imidžbarometru za 2014. potvrdio je SCHAUMANN svoju dugogodišnju poziciju na čelu barometra. U kategoriji za hranidbene dodatke i dodatke na gospodarstvu SCHAUMANN je zauzeo uvjerljivo prvo mjesto zahvaljujući inovativnosti u hranidbenim konceptima i proizvodnom znanju (Know-how). 

Sa PROVITA LE brže i sigurnije u preživače - Proizvodnost, efikasnost i sigurnost u odgoju teladi

Važni temelj uspješnog odgoja je pozitivni utjecaj na probavnu floru. Štetne klice u probavnom traktu negativno djeluju na crijevnu floru tako da potiskuju pozitivne bakterije crijeva i otežavaju usvajanje hranjiva kroz zid crijeva. Primjena probiotika potiskuje neželjene štetne klice u probavnom traktu i osigurava zdravlje crijeva.

KALBI MILCH - sada sa AMINOTRACE-organski vezani mikroelementi - Dobro probavljiv od prvog dana života

Za telad je odgovarajući unos mikroelemenata mangana, bakra, cinka i željeza u prvim danima života odlučujući za njihov razvoj. Sva telad se rađa sa njihovim manjkom a on se ne može podmiriti punomasnim mlijekom.

ZELLPRO - novi kompleks za zaštitu stanica od slobodnih radikala - ZELLPRO za muzne krave

ISF Schaumann Istraživanje je razvilo ZELLPRO. ZELLPRO je novi kompleks za zaštitu stanica čija su osnova antioksidansi: vitamin E, bakar, cink, mangan i selen koji asistiraju u obrani od oksidativnog stresa visoko produktivnih krava. Kompleks jača imuno sustav, smanjuje rizik infekcija i potiče proizvodnost.

DLG-imidžbarometar za 2013. - SCHAUMANN na 1. mjestu

Kod ovogodišnjeg 18. DLG-imidžbarometra u području "Proizvodi za gospodarstva, stočarstvo" SCHAUMANN je na prvom mjestu i time potvrdio svoju dugogodišnju poziciju.

Ceravital u odgoju prasadi - Aktualni rezultati pokusa iz Futterkampa

Pred odgojem prasadi stoje izazovi visoke kvalitete smjesa. Što je prasad mlađa to su zahtjevi veći na probavljivost komponenti hrane. Loše probavljive komponente opterećuju mijenu tvari i često uzrokuju poremećaje u probavi.

NOVO: CERAVITAL u programu SCHAUMANN- a za tovne piliće - Minerali sa djelatnim tvarima sada u novom obliku: + CERAVITAL

Poboljšano korištenje hrane i ciljani sadržaj NSP-om bogatih vrsta žitarica znatno pridonose smanjenju troškova krmiva. Kako bi smanjili antinutritivne efekte i povećali vrijednost hranjiva i NSP- frakcija razvilo je SCHAUMANN-Istraživanje CERAVITAL, proizvod vrenja gljivica čvrste faze.

SCHAUMACID S - hranidbene kiseline za borbu protiv salmonela - Nova istraživanja potvrđuju direktan utjecaj na salmonele

Salmonele ugrožavaju ljude i životinje. Zato u fokusu borbe protiv salmonela mora biti prevencija i upravljanje higijenom. Jedno sigurno rješenje za smanjenje broja salmonela je u SCHAUMANN-u razvijena kombinacija kiselina u tekućem obliku tkz. SCHAUMACID S. Pokusima je potvrđena njegova visoka učinkovitost.

KALBI TMR - novi suhi TMR za telad - SCHAUMANN suhi TMR za siguni odgoj teladi

Ključ optimalnog razvoja buraga kod teladi je rani konzum ukusnih i visokoprobavljivih krmiva: voluminoznih i smjesa. Korištenje tkz suhog TMR-a se već godinama procjenjuje i kroz aktualne rezultate testiranja je i potvrđeno. SCHAUMANN je na osnovi takvih rezultata i brojnih iskustava iz prakse razvio novi proizvod KALBI TMR.

Tirsana 1312 - zaštita jetre za početak laktacije - Tirsana 1312- lagana primjena za siguran start u laktaciju

Ulazak u laktaciju visoko proizvodnih krava povezan je sa velikim izazovima.

 

Konzumacija u pravilu sa brzo rastućim potrebama na energiji ne može pratiti korak.

 

 

Aminotrace - inovacija u organski vezanim mikroelementima - Aminotrace- uz manju dozaciju veći učinci na zdravlje

Za organizam životinja su organski vezani mikroelementi kao što su cink, bakar, mangan, kobalt željezo i jod od bazične važnosti tj. neophodni za život. Pojedinačno ili u grupi- sudjeluju u mnogim funkcijma u organizmu.

 

Schaumann Sauenfit 1312: tekući vitamin B12 za krmače - Tekući vitamin B12 za brže prašenje, puno mlijeka i kondiciju krmače

Novi specijalni tekući proizvod SCHAUMANN SAUENFIT 1312 brine o vitalnosti krmača oko prašenja.

SCHAUMANN i GREENSTAR-program - Specijalno prilagođene mješavine trava za hranidbu krava

Efikasna proizvodnja mlijeka direktno se naslanja na visoko kvalitetnu voluminozu. Pored proizvodnje trava na trajnim travnjacima u ponudi su i trave na oranicama. Navedene GREENSTAR-mješavine SCHAUMANN-a odgovaraju na specijalne zahtjeve oranično-hranidbenih sistema. One daju najbolje prirode i visoki biljni sanitarni nivo za sljedeću kulturu i njenu produkciju.

Gut Hülsenberg – najbolji uvjeti za stalno povećanje rezultata proizvodnje - Frauke sa životnom proizvodnjom od 100.000 kg mlijeka

U Wahlstedtu smješteno Dobro Gut Hülsenberg čini stado mliječnih krava sa trenutačno njih 210 koje su u kontinuitetu porasta proizvodnosti. Proizvodnja krava iz godine u godinu raste i trenutačno je na prosjeku od 11.873 kg mlijeka sa 3,91 % masti i 3,27 % proteina. 

Zaklada H. Wilhelm Schaumann: 25. Hülsenbergški razgovori  - Inovativna proizvodnja, pretvorba i korištenje biomase iz poljoprivrede – područje budućnosti bioekonomije

Trodnevni dani Zaklade H. Wilhelm Schaumann bili su podijeljeni u četiri tematska bloka, kroz predavanja u svakom od njih detaljno su predstavljena različita stanovišta, dijelom i u kontroverznim diskusijama. Cilj ovih razgovora bilo je potaknuti interdisciplinarnu razmjenu za korištenje u praksi, što je i ovog puta u potpunosti postignuto. 

Dobro Gut Hülsenberg: izvanredan uspjeh - Četiri krave sa životnom proizvodnjom od 100.000 kg mlijeka

U 2010. je pet krava sa Dobra Gut Hülsenberg ostvarilo životnu proizvodnju mlijeka od 100.000 kg. I u ovoj godini su četiri krave iz stada sa Gut Hülsenberg ponovile izvanrednu životnu proizvodnju od 100.000 kg mlijeka.

Schaumann BioEnergy: DLG-ocjene za dva silažna inokulanta - SILASIL ENERGY i SILASIL ENERGY.XD za inokulaciju bioplinskih supstrata

Komisija za ocjenjivanje u DLG-sustavu za inokulante  zatvorila je svoja odobrenja za djelovanja inokulanata u smislu proizvodnje metana tkz. smjer 2(Metan) te proizvode SILASIL ENERGY i SILASIL ENERGY.XD ocjenila odličnima!

Drugo-bioplinsko postrojenje na Dobru Gut Hülsenberg - Ciljani istraživački rad pojačava tržišne šanse za vrenje gnojevke

Sa drugim istraživačkim postrojenjem u prosincu 2013. na svojem dobru,
Schaumann Biotic Systems GmbH & Co. KG je proširio svoj rad na proizvodnji bioplina. Cilj postrojenja je optimizacija u tehnološkim postupcima i biološkim procesima.

BC.ZYM - krojački precizan encimatski koncept - Za smanjenje viskoznosti i bolje iskorištenje supstrata

Kada je riječ o optimizaciji efikasnosti proizvodnje plina u bioplinskim postrojenjima, Schaumann BioEnergy ima jedan modulirani sustav koji je encime kao dodatke razvio do krojačkog savršenstva, savršenstva po mjeri.

Proširenje ISF Schaumann Istraživanje
18.12.2013 - Novi laboratorijski i tehnički kompleks na farmi Schaumanna Gut Hülsenberg

Najvažnija misao vodilja filozofije korporacije SCHAUMANN je što više povezati istraživanje i praksu. Taj koncept provodi od godine svog osnutka i ISF Schaumann Istraživanje.

H. Wilhelm Schaumann zaklada položila 100.000 eura
09.07.2013 - Visoki ulog za obitelji farmera

Poplavom pogođene obitelji i time obitelji farmera u nevolji Zaklada H. Wilhelm Schaumann potpomogla je sa 100.000 eura. Novac je položen na štedni račun od Njemačkog udruženja seljaka u suradnji sa Zakladom Schorlemer.

Direktan prihod za gospodarstva sa bioplinom kroz direktnu prodaju struje

Schaumann BioEnergy i  tvornička zajednica grada Trianel ušla u kooperaciju i za njihove klijente u isti mah omogućila ekonomični pogon bioplinskog postrojenja i optimalne uvjete prodaje struje.

BC.ZYM M+- novi encimatski proizvod za poboljšanje protočnosti mulja iz fermentora

ISF SCHAUMANN-Istraživanje je uspjelo optimiralti formulaciju proizvoda BC.ZYM M+ . Selektirane, visokoproizvodne, proizvodne gljivice za encime povisile su sveukupnu encimatsku aktivnost ali naročito u području esteraza, celulaza, pektinaza, ksilanaza kao i amilaza.

Novo bioplinsko-BHKW postrojenje na farmi Gut Hülsenberg - Još jedan klimi prijateljski korak za proizvodnju komponenti za hranidbu

Zahvaljujući satelitu internog imena BHKW na bioplinskom dijelu farmr Gut Hülsenberg napravljen je još jedan klimi prijateljski korak u proizvodnji komponenti za hranidbu. Sa proizvodnjom električne struje od 250 kW proširio se rad toplane od prijašnjeg kapaciteta bioplinskog postrojenja za istraživanje na ukupno 750 kWel.