Prodaja & distribucija


Prodaja & distribucija 

AMINOTRACE - inovativni razvoj organski vezanih mikroelemenata

AMINOTRACE su visoko proizvodni hranjivi dodaci krmivima pod proizvodnom kapom SCHAUMANN. To su organski vezani mikroelementi. Svoju proizvodvodnost potvrđuju najboljom topljivosti, optimalnom koncentracijom među mikroelementima uz visoku stabilnost i visoku biološku iskoristivost.

Razvoj
Fakultet tehničkih znanosti Clausthal i ISF Schaumann Razvoj su dolje navedene mikroelemente-glicinate razvili i omogućili proizvesti:

  • bakar-glicinat
  • cink-glicinat
  • mangan-glicinat
  • željezo-glicinat

Baza optimalizacije i razvojnog rada glasi: Visoka stabilnost proizvoda uz dobru topljivost.

Obilježja:

  • konstantnost hranjiva prema odrednicama
  • visoka efikasnost krmiva
  • optimirana proizvodnost

 

 

AMINOTRACE u hranidbi svinja

Visoko iskoristivi organski mikroelementi donose visoku proizvodnost. Naročito pozitivan utjecaj imaju za razvoj skeleta, porođajne težine prasadi, količine krmačinog mlijeka i na sam porast ( prilog 1).

Aminotrace poboljšava probavljivost mikroelemenata (prilog 2). To znači da je ista količina mikroelementa iskorištena uz 25 do 50 % manje primjenjenu dozaciju. Rezultat jebolja i sigurnija opskrbauz značajno smanjenje izlučivanja teških metala.

Krmače su odmah u grupnom drćžanju izložene velikim opterećenjima. Uz dodatak Aminotrace-glicinata proizvodno su u prednosti zu poboljšani zdravstveni status papaka i stabilniji fundament ( prilog 3).

U odgoju prasadi visokostabilne i visokoefikasne Aminotrace-veze preuzimaju značajnu ulogu u potpori imunosustava prasadi.

U tovu svinja Aminotrace daje potrebama svinja prilagođena rješenja sa životno neophodnim mikroelementima. Visoka proizvodna razina, jedan zdravstveni status I smanjeno izlučivanje teških metala su rezultati njegove primjene u tovu (prilog 4).

 

 

 

AMINOTRACE u hranidbi krava

U hranidbi goveda opskrba mikroelementima mora preskočiti još višlje prepreke.Sa jedne strane zbog različitosti osnovnih krmiva a sa druge strane zbog utjecaja buraga. Za preživače su mikroelementi bakar, cink, mangan, jod, kobalt i selen zastpljeni u krmivima u nedovoljnoj količini. Zato je njihova opskrbljenost u krmivima još važnija stavka. Dodatno se javljaju i negativni utjecaji koji se ne smiju zanemariti (prilog 1).

Sa dodatkom organski vezanih mikroelemenata se takve negativnosti mogu značajno smanjiti. Zbog bolje probavljivosti se apsolutne količine mogu smanjiti i tako i međusobni antagonistički utjecaji među mikroelementima isključiti.

SCHAUMANN ima već godinama široko iskustvo u primjeni organski vezanih mikroelemenata za goveda u proizvodnim programima za goveda Rindamin, Rindavit i Rindavital (prilog 2).

Sa AMINOTRACE se sadržaj Rindamin- und Rindavit-programa još bolje optimira.