Prodaja & distribucija


Prodaja & distribucija 

Plus za najbolju stabilnost ljuske jajeta


Maria i Xaver Sigl pored Schaumann-savjetnika Konrad Dichtla (desno).

Obitelj Gutscher uspješno provodi direktnu prodaju jaja nesilica na slobodnom držanju. Nakon što je Michael Gutscher 2002. izučio zanat krenuli su sa direktnom prodajom krumpira, jagoda, voća i luka sa povećanjem u držanju nesilica sa parolom „Jaja iz vlastite proizvodnje“. Ekonomičnost u radnoj snazi, opremi i vlastitim krmivima omogućuje jednu troškovno nisku proizvodnju.

 

 

Potražnja za „Jajima iz vlastite proizvodnje“ vodila je razvoju i specijalizaciji

 

Pozitivni razvoj gospodarstva posljednjih godina kontinuirano je vezan sa povećanjem proizvodnje jaja. Visoka potražnje je već nakon pola godine rezultirala povećanjem jata nesilica sa 1.800 na 3.600 životinja. 2003. Nadošle su i sljedećih 3.600 nesilica. Dinamičan razvoj proizvodnje jaja i značajno preopterećenje rada sa 45 crno-bijelih krava doveli su 2005. Do odluke o nastavku proizvodnje: koncentracija na proizvodnju jaja sa josš dodatnon 4.500 nesilica. Sljedeći korak je u planu za 2010. sa još 8.000 životinja više.

Proizvodnja kvalitetnih jaja se isplaćuje

Baza takvog uspjeha u proizvodnji jaja leži na zahtjevima na proizvodu- jaje. Zato je od prvog sata gospodarstvo krenulo u koncept vlastitog miješanja smjesa (prilog ). Najbolje zdravlje životinja, dobra nesivost sa odgovarajućom bojom (dio 1) se podrazumijevaju. Naročita vrijednost za klijentelu leži u besprijekornoj kvaliteti ljuske jaja.

Specijalne smjese podržavaju nivo kvalitete

Nesilice se hrane vlastitim smjesama prema Schaumann-konceptu. Obitelj Gutscher je uvjerena u kvalitetu ljuske sa novim Tri-Ovital Plus premiksom. Plus za kvalitetu: značajno povećana čvrstoća ljuske i ispod 0,8 %, manja pojava svijetlo smeđih jaja, značajno smanjenje loma , jedna sjajna ljuska. Za dodatno optimiranje količine XL-jaja sa vrlo brzim rastom nesivosti mladih nesilica postavljena je samo jedna startna smjesa sa Tri-Ovital Plus i tako se snažno odgovorilo na zahtjeve proizvodnje modernih hibrida nesilica (prikaz).

Zaključak

 

I u današnje vrijeme proizvodnja jaja na seoskom domaćinstvu može biti rentabilna. Prava prednost je blizina potrošača – najbolji preduvjet za direktnu prodaju svježih i kvalitetno prvoklasnih proizvoda kao što su jaja sa Gospodarstva Gutscher iz Baden-Württemberga.

 

Želimo obitelji Gutscher i nadalje mnogo Erfolg im Stall (uspjeha u štali).

 

 

Starter

 

pšenica 27,2 %
kukuruz 35,0 %
HP-sojina sačma 24,0 %
kreda 8,5 %
TRI-OVITAL PLUS 2,0 %
ulje soje 3,0 %
SCHAUMACID M ftekući 3,0 %

 

 

 Nesilice

                                         

pšenica  40,0 % 
kukuruz  24,7 %
HP-sojina sačma  22,0 %
kreda  9,0 % 
TRI-OVITAL PLUS   2,0 %
ulje soje  2,0 %
SCHAUMACID M tekući  3,0 % 

 

 

 

                                              

                               


 

 

 

 

                                   

                                  

                             

                      

                                                             

      

Vaš kontakt

Dr. Martin Rimbach

 

Istraživanje & Razvoj
Područje svinje
Tel. + 49 (0) 4101 218-3000
Fax + 49 (0) 4101 218-3199

u Hrvatskoj: + 48  665 148

info@schaumann.hr