Prodaja & distribucija


Prodaja & distribucija 

Objašnjenje privatnosti

1. Privatnost na prvi pogled

Opće informacije

Sljedeće bilješke daju jednostavan pregled onoga što se događa sa Vašim osobnim podacima kada posjetite našu web-stranicu. Osobni podaci su svi podaci koji Vas osobno identificiraju. Detaljne informacije o temi zaštite podataka pronađite u našem daljnjem tekstu. 

 

Prikupljanje podataka na našoj web-stranici

 

Tko je odgovoran za prikupljanje podataka na ovoj web-stranici?

 

Obradu podataka na ovoj web-stranici obavlja operator web-mjesta. Njegove podatke za kontakt možete pronaći u poglavlju Izdavač ove web-stranice.

 

Kako prikupljamo Vaše podatke?

 

Vaši će se podaci s jedne strane prikupljati jer nam ih Vi prosljeđujete. To može biti npr. za obradu podataka koje sami unosite u formu za kontakt.

 

Ostali podaci prikupljaju se automatski, putem naših IT- sustava, kada posjetite web-stranicu. To su prije svega tehnički podaci ( npr. internetski preglednik, operativni sustav ili vrijeme zahtjeva stranice). Prikupljanje ovih podataka slijedi automatski čim uđete na našu stranicu.

 

Zašto koristimo Vaše podatke?

 

Dio podataka prikupljen je kako bi se osigurala ponuda stranica bez grešaka. Ostali podaci mogu se koristiti za analizu ponašanja korisnika.

 

Koja prava imate vezana uz Vaše podatke?

 

U svakom trenutku imate pravo dobiti besplatne informacije o podrijetlu, primatelju i svrsi Vaših pohranjenih osobnih podataka. Imate pravo zatražiti ispravak, blokadu ili brisanje tih podataka. U tu svrhu i za dodatna pitanja zaštite podataka, možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku na adresi navedenoj u poglavlju Izdavač. Nadalje, imate pravo uložiti žalbu nadležnom nadzornom tijelu.

 

Alati za analizu i alati trećih strana 

 

Kada posjetite našu web-stranicu, Vaše ponašanje surfanja može se statistički procjenjivati. To se uglavnom događa sa kolačićima i tkz. programima analize. Analiza Vašeg ponašanja surfanja provodi se u pravilu anonimno tj. iz ponašanja surfanja ne možemo doći povratno do Vas. Vi se možete suprostaviti ovoj analizi ili je spriječiti neupotrebljavajući određene alate. Detaljne informacije možete pronaći u sljedećim pravilima o privatnosti.

 

Možete opozvati ovu analizu. O mogućnostima prigovora obavjestiti ćemo Vas u ovoj Privatnosti.

2. Opće informacije i obavezne informacije

Privatnost

Izjava o privatnosti

 

Operatori ovih stranica vrlo ozbiljno shvaćaju zaštitu Vaših osobnih podataka. Vaše osobne podatke koristimo  povjerljivo i u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti podataka i ovim pravilima o privatnosti.

 

Kada koristite ovu web-stranicu, prikupiti će se različiti osobni podaci. Osobni podaci su informacije koje Vas osobno identificiraju. Ova pravila privatnosti objašnjavaju koje informacije prikupljamo i zašto ih uporebljavamo. Također objašnjavaju i kako i za koju svrhu se to dešava.

 

Imajte na umu da prijenos podataka putem interneta (npr. komunikacijom putem e-pošte) može imati sigurnosne propuste. Nije moguća potpuna zaštita podataka od pristupa trećim stranama .

 

Napomena nadležnom tijelu

 

Odgovorna jedinica za obradu podataka na ovoj web-stranici je:

 

Schaumann Agri d.o.o.

Koprivnička 5-7, Kunovec Breg

48000 Koprivnica, Hrvatska

 

telefon: +385 (0)48 665- 148

e-mail: op@schaumann.hr

 

Odgovorna osoba je fizička ili pravna osoba, koja sama ili u dogovoru sa drugima, odlučuje o svrsi i načinu obrade osobnih podataka ( kao što su imena, adrese e-pošte itd.).

 

Opoziv Vašeg pristanka na obradu podataka

 

Mnoge operacije obrade podataka moguće su samo uz Vašu izričitu suglasnost. U bilo kojem trenutku možete opozvati postojeći pristanak. Dovoljna je neformalna poruka putem e-maila. Zakonitost obrađivanja podataka, koja se obavlja do opoziva, ostaje nepromijenjena otkazom.

 

Pravo na žalbu nadležnom nadzornom tijelu

 

U slučaju kršenja Zakona o zaštiti podataka, dotična osoba ima pravo žalbe Nadležnom nadzornom tijelu. Nadležno nadzorno tijelo za pitanja zaštite podataka je državni službenik za zaštitu podataka savezne države u kojoj se nalazi naša tvrtka. Popis za zaštitu podataka kao i njihove podatke za kontakt možete preuzeti na sljedećoj vezi: https://www.bfdi.bund.de./DE/Infothek/Anschriften_Links/anschriften_links-node.html.

 

Pravo na prijenos podataka

 

Imate pravo da podatke, koje automatski obrađujemo na temelju Vašeg pristanka ili kroz ispunjavanje ugovora, dostavite sebi ili trećoj strani u standardnom, strojno čitljivom obliku. Ako Vam je potreban izravni prijenos podataka drugoj odgovornoj osobi, to će biti učinjeno samo u onoj mjeri u kojoj je tehnički izvedivo.

 

SS- ili TLS- enkripcija

 

Ova web- stranica koristi SSL- ili TLS- enkripciju iz sigurnosnih razloga i za zaštitu prijenosa povjerljivih sadržaja kao što su narudžbe ili zahtjevi koje šaljete nama kao operatoru web mjesta. Šifriranu vezu možete prepoznati po promjeni na traci preglednika sa "http://" na "https://" i po ikoni lokota u liniji preglednika.

 

Kada je aktivirana SSL- ili TLS- enkripcija, podatke koje ste nam poslali ne mogu čitati treće strane.

 

Informacije, blokiranje, brisanje

 

Vi imate, u okvirima odgovarajućih odredbi zakona, u svako vrijeme pravo na besplatnu opskrbu informacijama po Vašim pohranjenim osobnim podacima, njihovom podrijetlu i odredištu i cilju obrade podataka i ako je potrebno pravo na ispravak, blokiranje ili brisanje tih podataka. Za daljnje informacije o osobnim podacima možete nas kontaktirati u bilo kojem trenutku na adresi navedenoj u poglavlju Izdavač.

 

Kontradikcija sa oglašavanjem e-pošte

 

Ovime se odbacuje uporaba objavljenih kontakata, u kontekstu odgovornih u poglavlju Izdavač, za slanje neželjenih reklamnih i informativnih materijala bez izričite suglasnosti. Operatori stranica zadržavaju izričito  pravo poduzimanja pravnih radnji u slučaju neželjenog slanja informacija o oglašavanju, putem spam e-pošte.

 

3. Odgovorna osoba za zaštitu

Imenovali smo odgovornu osobu za zaštitu podataka za našu tvrtku:

Zoran Vlahek, ing.polj.

Koprivnička 5-7, Kunovec Breg

48000 Koprivnica

tel: +385 (0) 48 665 148

e-pošta: opo@schaumann.hr 

4. Prikupljanje podataka na našoj web-stranici

Kolačići- cookies

Internetske stranice djelomično koriste tkz. kolačiće. Kolačići ne štete Vašem računalu i ne sadrže viruse. Kolačići služe kako bi naša ponuda bila jednostavnija, učinkovitija i sigurnija za primjenu. Kolačići su male tekstualne datoteke, koje su pohranjene na Vašem računalu i pohranjene u Vašem pregledniku.

 

Većina kolačića koje upotrebljavamo su tkz. " sesije kolačića". Oni će  biti automatski izbrisani na kraju Vašeg posjeta. Ostali kolačići ostati će pohranjeni na Vašem uređaju dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići omogućuju nam da sljedeći put kada nas posjetite, prepoznamo Vaš preglednik .

 

Možete postaviti svoj preglednik tako da ćete biti informirani o korištenju kolačića i dopustiti kolačiće od slučaja od slučaja, aktivirati prihvaćanje kolačića za određene funkcije ili ih potpuno isključiti kao i automatski brisati kolačiće kada zatvorite preglednik. Onemogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost ove web- stranice.

 

Kolačići, koji su određeni za obavljanje operacija elektroničkih komunikacija ili Vam pružaju određene željene funkcije (npr.košarica za kupovinu) pohranjuju se sukladno čl. 6, st.1 f DSGVO. Operator web- stranica ima legitiman interes za pohranu kolačića za tehničku pogrešku i optimizirano pružanje svojih usluga. Ako su pohranjeni drugi kolačići (kao što su kolačići za analizu Vašeg ponašanja surfanja), oni će biti tretirani zasebno u ovim pravilima o privatnosti. 

 

Server- log- datoteke

 

Poslužitelj stranica automatski prikuplja i pohranjuje podatke u svojim takozvanim server- log- datotekama, koje nam automatski prenosi Vaš preglednik. To su: 

  • vrsta preglednika i verzija preglednika
  • korišteni operacijski sustav
  • referentni URL
  • host-naziv pristupnog računala
  • vrijeme zahtjeva za poslužiteljem
  • IP adresa

Neće biti kombiniranja tih podataka sa drugim izvorima podataka.

 

Osnova za obradu podataka je čl. 6, st.1. b DSGVO, koji omogućuje obradu podataka za ispunjavanje ugovora ili predugovornih mjera.

 

Kontakt obrazac

 

Ako nam pošaljete upite putem obrasca za kontakt, vaši podaci iz obrasca za upit, uključujući podatke koje ste tamo naveli, bit će pohranjeni kako bismo obradili zahtjev i za slučaj naknadnih pitanja. Bez Vašeg pristanka nećemo dijeliti te podatke .

 

Obrada podataka upisanih u obrazac za kontakt isključivo se temelji na vašem pristanku (čl. 6. st.1 a DSGVO). Pristanak možete opozvati u bilo kojem trenutku. Dovoljna je neformalna poruka putem e-maila. Zakonitost postupaka obrade podataka koji se obavljaju do opoziva, ostaje nepromijenjena opozivom.

 

Podaci koje navedete u obrascu za kontakt ostati će kod nas sve dok nas ne zatražite da ih izbrišemo, opozovete suglasnost za pohranu ili je uklonjena svrha pohrane podataka (npr. nakon dovršene obrade Vašeg zahtjeva). Obvezne zakonske odredbe- posebno one za razdoblje čuvanja podataka - ostaju nepromijenjene.

 

 

5. Alati za analizu i oglašavanje

etracker

Pružatelj ove web stranice koristi usluge etracker GmbH iz Hamburga u Njemačkoj za analizu podataka u korištenju. Prema zadanim postavkama, mi ne koristimo kolačiće za web analizu. Ako koristimo kolačiće za analizu i optimizaciju, unaprijed ćemo Vas posebno upitati za Vaš izričiti pristanak. Ako je to slučaj i Vi ćete biti suglasni, kolačići koji se koriste omogućuju statističku analizu dometa ove web stranice, mjerenje uspješnosti naših mjera mrežnog marketinga i postupaka ispitivanja, npr. za testiranje i optimizaciju različitih verzija naše internetske ponude ili njezinih komponenata. Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski preglednik pohranjuje na korisnikov uređaj. Kolačići etracker ne sadrže nikakve podatke koji bi omogućili identifikaciju.

 

Podaci koje je etracker generirao u ime pružatelja ove web stranice, obrađuju se i pohranjuju isključivo u Njemačkoj i stoga podliježu strogim njemačkim i europskim zakonima i standardima o zaštiti podataka. Etracker je neovisno testiran, certificiran i dobio je odobrenje za zaštitu podataka.

 

Obrada podataka temelji se na zakonskim propisima iz čl. 6. st. 1 lit. f (odobreni interes) Osnovne uredbe o zaštiti podataka (DSGVO). Naš zahtjev u smislu DSGVO-a (odobreni interes) je optimizacija naše internetske ponude i naše web prisutnosti. Kako nam je važna privatnost naših posjetitelja, podaci koji mogu dopustiti upućivanje na pojedinu osobu, poput IP adrese, registracije ili ID-a uređaja, anonimni su ili što je prije moguće pseudonimizirani. Neće se dogoditi nikakva druga upotreba, kombinacija s drugim podacima ili prijenos trećim stranama.

 

Vi se u bilo kojem trenutku možete usprotiviti gore spomenutoj obradi podataka. Prigovor nema negativnih posljedica.

 

#

 

Ovdje možete pronaći dodatne informacije o zaštiti podataka na etrackeru: https://www.etracker.com/de/datenschutz.html.

 

Zaključivanje ugovora o obradi podataka

 

Zaključili smo s etrackerom ugovor za obradu podataka i postavili stroge zahtjeve njemačke vlasti za zaštitu podataka o korištenju etrackera.

 

Google reCAPTCHA

 

Na našim web- stranicama koristimo "Google reCAPTCHA" ( u daljnjem tekstu "reCAPTCHA"). Pružatelj usluge Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google").

 

Sa reCAPTCHA se treba provjeriti, da li su podaci koji se upisuju na naše web- stranice (kao što je kontakt obrazac) od strane stvarne osobe ili su automatski program. U tu svrhu, reCAPTCHA analizira ponašanje posjetitelja web- stranice na temelju različitih karakteristika. Ova analiza započinje automatski čim posjetitelj web- stranice uđe na web- stranicu. ReCAPTCHA za analizu ocjenjuje razne informacije (npr. IP- adresu, vrijeme zadržavanja posjetitelja na web stranici ili posjetiteljevo kretanje mišem). Podaci prikupljeni tijekom analize, proslijeđuju se Googleu.

 

ReCAPTCHA analize su potpuno u pozadini. Posjetiteljima web- lokacije ne preporučuje se analiza.

 

Obrada podataka temelji se na čl.6. st.1 f DSGVO. Operator web- stranica ima legitiman interes za zaštitu svojih web- stranica od zlostavljačkog automatiziranog indeksiranja i SPAM-a.

 

Dodatne informacije o Google reCAPTCHA i Googleovim pravilima o privatnosti potražite na sljedećim linkovima: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i https://www.google.com/recaptcha/intro/android.html.

Dodatak i alati

 

Google karte

 

Ova web-lokacija upotrebljava uslugu mapiranja Google karte preko API-ja. Davatelj usluga je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.


Da biste upotrebljavali značajke Google karata, potrebno je spremiti Vašu IP adresu. Te se informacije obično prenose i pohranjuju na Google poslužitelju u Sjedinjenim Državama. Davatelj ove web stranice nema utjecaja na ovaj prijenos podataka.


Upotreba Google karata u interesu je atraktivne prezentacije naših online ponuda i jednostavnog pronalaženja mjesta koje smo naveli na web stranici. To predstavlja legitiman interes u smislu članka 6. stavka 1. lit. f DSGVO.


Dodatne informacije o postupanju s korisničkim podacima potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

Kontakt

SCHAUMANN odnosi sa javnošću

Tel. +385 (48) 665 - 148
Fax +385 (48) 665 - 149

 

Prikupljanje i pohranu podataka možete opozvati u svakom trenutku i opoziv će važiti u budućnosti.