pozvati kontakt
priopćenja

KALBI MILCH TOP S - više sigurnosti bez dodatnog rada u hladnoj sezoni

2020-12-01

KALBI MILCH TOP S tvrtke SCHAUMANN kombinira prednosti visokokvalitetne mliječne zamjenice  s 50% obranog mlijeka u prahu s učinkovitom kombinacijom kiselina u jednom proizvodu. To štedi rad, napajanje čini vremenski fleksibilnijim, spriječava pogrešno doziranje i stabilizira probavu teladi čak i u hladnoj sezoni.

Prohladne temperature zimi često su faktor rizika za zdravlje teladi. Kad temperatura padne, povećava se i stopa bolesti teladi. Ne samo da je imunološki sustav pod većim stresom, mliječni napitak, koji se brže hladi, također predstavlja veće izazove za probavni sustav. Korištenje kombinacija kiselina za snižavanje pH vrijednosti napitka osigurava sigurnost probavnom sustavu pri niskim temperaturama pijenja i stabilizira mlijeko, čak i ako ono ostaje u posudi za piće u štali ili u telećem igluu dugo sati za korištenje po volji.

Odvojeno dodavanje kiseline u mliječni napitak zahtijeva dodatni radni korak i mora se provesti vrlo precizno tako da se postigne pH vrijednost od 5,5 i da se mlijeko ne gruda. S novim proizvodom SCHAUMANN KALBI MILCH TOP S, ovaj dodatni korak zakiseljavanja više nije potreban.